На Луганщині вибухнув склад боєприпасів армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Луганщині вибухнув склад боєприпасів армії РФ

На Луганщині вибухнув склад боєприпасів армії РФ
Джерело:  online.ua

У тимчасово захопленному кремлівською окупаційною армією населеному пункті Хрустальне на Луганщині стався потужний вибух на складі боєприпасів армії РФ.

Джерело:  "Ріа-Мелітополь"

Що відомо про потужний вибух на ворожому складі боєприпасів на Луганщині 

Зазначається, що потужний вибух спричинив масштабну пожежу. При цьому місцеві жителі повідомляють про низку вибухів.

У російських ЗМІ з'явилася інформація, що горить не склад з боєприпасами, а місцевий завод.

Варто зауважити, що ПГТ Кришталеве перебуває під окупацією росіян ще з 2014 року.

У той же час стало відомо, що внаслідок авіаудару кремлівської окупаційної армії по Лисичанську загинули щонайменше четверо місцевих жителів.

Вдень орки з неба вгатили по будівлі, де переховувалися люди. Вже з-під завалів дістали чотирьох загиблих. Семеро поранено. Рятувальна операція продовжується, - повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

За його словами, кремлівські окупанти також обстріляли профілакторій, внаслідок чого сталася руйнація будівлі. Ймовірно, під завалами перебувають люди. Пошуково-рятувальні роботи там теж тривають.

За словами керівника ОВА, наразі на території хімічного підприємства "Азот" в Сєвєродонецьку перебувають близько 600 мирних жителів, яких через постійні обстріли та бойові дії неможливо евакуювати.

Зараз вийти звідти неможливо. Я маю на увазі, що це фізично можливо, але дуже небезпечно через постійні обстріли та бої, - наголосив Гайдай.

Він підкреслив, що що якби хтось вийшов з заводу, то із вірогідністю в 90% він би був убитий.

Також глава військової адміністрації уточнив, що зараз на території підприємства перебувають 568 осіб, зокрема, 38 дітей.

За даними очільника Сєвєродонецької районної військової адміністрації Романа Власенка, в мирних жителів, які ховаються від обстрілів на території хімзаводу, є певні запаси продовольства, проте вони не поповнювалися вже протягом двох тижнів.

Також він зазначив, що здебільшого на "Азоті" перебувають працівники хімічного заводу та їхні родини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?