На міжнародній арені спалахнув гучний скандал через бійку відомих політиків
Категорія
Світ
Дата публікації

На міжнародній арені спалахнув гучний скандал через бійку відомих політиків

На міжнародній арені спалахнув гучний скандал через бійку відомих політиків
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий скандал — Тайвань та Китай почали звинувачувати одне одного у тому, що їхні дипломати зірвали та зіпсувлаи спільний захід на Фіджі. За словами британських журналістів, ситуація трапилась на початку жовтня, коли представники цих країн брали участь у національному святі острівної країни. Окрім того, зазначається, що загалом на святкування запросили близько сотні гостей. В МЗС Тайваню почали скаржитися на те, що дипломати із Китаю фотографувались та збирали інформацію про учасників заходу — після цього відомий тайванський чиновник попросив їх піти, однак на нього напали та завдали травму голови. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Китайська влада переконує, що її дипломати виконували службові обов’язки, а представники Тайваню влаштували провокацію. Варто звернути увагу на те, що поліція Фіджі цю ситуацію поки не коментувала. Не можна не звернути увагу на те, що КНР розглядає Тайвань як відокремлену частину своєї країни. Тайвань вважає себе незалежним. Через це відносини між країнами перебувають у напрузі.

Що важливо розуміти, Китай доволі часто опиняється в епіцентрі гучних скандалів, особливо після початку пандемії коронавірусу. Так, ще 7 жовтня американський лідер Дональд Трамп записав чергове відеозвернення, під час якого не скупився на компліменти для лікарів, а також пообіцяв, що помститься Китаю, оскільки вважає саме цю країну винною у поширенні коронавірусу.

"Це не ваша провина, що таке трапилося. Це провина Китаю. І Китай заплатить велику ціну за те, що зробив зі світом", — неочікувано для всіх заявив Дональд Трамп.

Що стосується вакцини, то очільник Білого дому попередив, що вона буде готова у США лише після виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що одразу ж після повернення з лікарні американського президента Дональда Трампа у Білий дім — резиденція глави Штатів миттєво перетворилася на розсадник вірусного зараження. За попередніми даними,  уже хворіють 11 членів його команди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?