На одному з КПВВ більше не пропускатимуть на територію окупованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

На одному з КПВВ більше не пропускатимуть на територію окупованого Криму

На одному з КПВВ більше не пропускатимуть на територію окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 19 жовтня припиняється пропуск людей та автомобілів через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чаплинка". Таку заяву зробили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби. Причиною припинення роботи КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом називають відсутність активності на пункті пропуску.

Джерело: Держприкордонслужба

Згідно зі статистикою, кількість людей, що перетинали цей КПВВ в 4-5 разів нижча, аніж на інших пропускних пунктиах тож критики довгий час вказували на відсутність доцільності утримування малоефективного пункту. За цілий рік через “Чаплинку” проходили менше тисячі осіб, як показує статистика останніх кількох років.

Неабияк вплинули на ситуацію карантин і пандемія. У докарантинний період кількість людей, що скористались пунктом, сягала 10-15 тисяч. Ймовірно, із завершенням епідемій, питання про функціонування КПВВ "Чаплинка" актуалізується знову.

“Сьогодні з 00.00, пропуск осіб та транспортних засобів через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Чаплинка», припиняється через своє не функціонування. Перетнути адмінмежу з ТОТ АР Крим можна буде в КПВВ «Каланчак», або КПВВ «Чонгар», які продовжують функціонувати в штатному режимі”, - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Рішення прийнято згідно з розпорядженням Херсонської обласної державної адміністрації від 8 жовтня і за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На КПВВ із окупованим Кримом вже побували 22 іноземні делегації

Нагадаємо, влітку цього року постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Антон Кориневич розповів, що на КПВВ із окупованим Кримом вже побували 22 іноземні делегації, тоді як раніше основну частину українського питання в міжнародній політичній повістці займав Донбас.

"Усі вони говорять, що їм дуже важливо побачити ситуацію власними очима. Що для багатьох Крим — це лише електронний лист або якийсь звіт на сторінці А4, а бачити ситуацію власними очима — це зовсім інший experience, зовсім інший досвід", — акцентував Кориневич.

Читайте також:

  • Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії — Безсмертний.

  • В ТКГ оцінили перспективи введення миротворців на Донбас.

  • Україна жорстко відповіла на новий план Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?