На парад до Москви 9 травня приїде лише один іноземний президент. Кремль вже виправдовується
Категорія
Світ
Дата публікації

На парад до Москви 9 травня приїде лише один іноземний президент. Кремль вже виправдовується

На парад до Москви 9 травня приїде лише один іноземний президент. Кремль вже виправдовується
Джерело:  online.ua

На московський парад 9 травня приїде лише один президент – лідер Киргизстану Садир Жапаров. У Кремлі заявили, що нікого не запрошували, тому що "дата не кругла".

Джерело: росЗМІ

Що відомо про візит Жапарова до Москви

Прессекретар російсьокго диктатора Дмитро Пєсков заявив, що напередодні 9 травня Жапаров здійснить офіційний візит до РФ, тому залишиться на парад.

За словами Пєскова, цього року Кремль не відправляв спеціальних запрошень на парад до Дня перемоги у Москві, окільки "дата не кругла".

Спеціальних запрошень іноземним лідерам на парад перемоги цього року не було, дата не кругла, - виправдався Пєсков.

Він додав, що російський диктатор Володимир Путін збирається виступити з промовою на параді.

У РФ скасували паради на 9 травня

Російські ЗМІ повідомили, що Червона площа у Москві буде закрита для відвідувачів з 27 квітня по 10 травня через підготовку та проведення параду.

Паради на 9 травня скасували у Курську та Бєлгороді. У Курську причиною назвали міркування безпеки, а у Бєлгороді, щоб «не провокувати противника».

Також парадів не буде в окупованому Севастополі та Криму в цілому.

Масових заходів не буде і в Калузькій області.

По всій РФ скасували щорічну акцію "Безсмертний полк", її проведуть онлайн. У розвідці Британії вважають, що скасування пов’язано з тим, що акція може підкреслити втрати РФ у війні проти України.

Раніше співзасновник "Монобанку" Володимир Яценко заявив, що виплатить 20 мільйонів гривень виробнику БПЛА, якщо він зможе приземлитися на Червоній площі на 9 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?