На півночі України задокументовано 441 убивство цивільних — ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

На півночі України задокументовано 441 убивство цивільних — ООН

На півночі України задокументовано 441 убивство цивільних — ООН
Джерело:  online.ua

Верховна комісія ООН з прав людини опублікувала звіт про 441 вбивство мирних жителів російськими військовими у Київській, Чернігівській та Сумській областях України в період з 24 лютого до 6 квітня 2022 року.

Джерело: звіт Верховної комісії ООН

Росіяни насильно вбили майже 500 людей у північній Україні

У звіті зафіксовано насильницьку смерть 341 чоловіка, 72 жінок, 20 хлопчиків і 8 дівчаток. Автори вказують, що реальна кількість вбитих значно більша, оскільки продовжується робота з підтвердження ще 198 вбивств.

Усі вказані люди стали жертвами російських військових. У доповіді детально описано 100 вбивств. З цих 100 випадків 30 були позасудовими стратами в місцях тримання під вартою, 27 — убивствами на місці, а 43 людини були атаковані військовими на вулиці, коли їхали велосипедом чи машиною, – зазначає комісія ООН.

В одному із задокументованих випадків смерті, російські окупанти стратили затриманого 27-річного чоловіка в Бучі після того, як в його смартфоні побачили повідомлення з інформаціїєю про пересування військових армії РФ. Його затримали російські військові з Челябінська і застрелили в підвалі одного з будинків.

Також у Бучі на вулиці Тарасівській на подвір'ї приватного будинку воєнослужбовець РФ розстріляв поранену молоду 23-річну дівчину і літню пару.

Їх поховали у братській могилі, а ексгумували 16 квітня, після деокупації Київщини.

У Чернігівській області 27 березня російська бронетанкова колона, що рухалася в бік села Припутні, відкрила вогонь по двох велосипедистах — 52-річній жінці та її 55-річному чоловіку, які їхали у протилежному напрямку.

Жінка змогла викликати швидку допомогу, проте від отриманих травм пара померла в лікарні.

У звіті ООН наголошує, що це були умисні воєнні злочини російських військових. Стратам часто передували перевірки з боку росіян.

Звичайна інформація з телефону, елемент камуфляжного одягу або досвід військової служби могли стати фатальними для людини.

Окупанти РФ вбили у Київській області понад 1000 людей

На Київщині понад 1300 мирних жителів визнані офіційно загиблими від рук російських окупантів.

Ексгумовані тіла вивчаються правоохоронцями, тому кількість загиблих буде збільшуватися.

За словами голови Київської ОВА Олексія Кулеби, цифра 1139 убитих цивільних це ті, які лише офіційно вважаються загиблими від російської агресії.

Є інформація, що майже 700 громадян були вбиті з вогнепальної зброї, але число збільшуватиметься.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?