На порталі "Дія" запустили сім нових соціальних функцій
Категорія
Технології
Дата публікації

На порталі "Дія" запустили сім нових соціальних функцій

На порталі "Дія" запустили сім нових соціальних функцій
Джерело:  online.ua

На порталі державних електронних послуг "Дія" запустили сім нових функцій. Відтепер в онлайн-режимі можна вирішити питання щодо призначення та перерахунку пенсії, оформлення субсидії та довідки про страховий і трудовий стаж.

Джерело: преслужба Мінцифри

«Ми максимально спростили отримання послуг: прибрали бюрократію, поїздки до держустанов, десятки ксерокопій та довідок. Потрібна лише Дія і кілька хвилин», — зазначив глава відомства Михайло Федоров.

Йдеться про такі послуги:

  • Оформлення субсидій. Це одна з найпопулярніших послуг. Раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти в Центр надання адмінпослуг, заповнювати заяву, приносити купу папірців або навіть їхати в райцентр. Зараз достатньо подати заяву на порталі "Дія" і підписати своїм КЕП. Відтепер на оформлення піде до 30 хвилин, при цьому не треба ніяких ксерокопій. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість послуг ЖКГ триватиме автоматично.

  • Призначення та перерахунок пенсій. Щорічно 400 тисяч українців оформляють пенсію, а майже 900 тисяч подають заяву на її перерахунок. Тепер все це можна зробити на порталі "Дія", не втрачаючи час в чергах. Для цього треба заповнити анкету, завантажити документи і відправити заявку. Крім того, скорочено кількість документів, полів для заповнення і час очікування.

  • ОК-5, ОК-7, виписка з Реєстру застрахованих осіб та довідка про доходи пенсіонера. ОК - 5 і ОК-7 - це довідки про трудовий і страховий стаж. Тепер їх можна згенерувати на порталі "Дія". Те саме стосується і виписки з Реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера. Необхідна довідка сформується і надійде на електронну пошту.

Раніше ми повідомляли, що уМінсоцполітики виділили додаткових 12 мільярдів гривень на субсидії в опалювальному сезоні 2021-2022. Їх середній розмір становитиме 2 тисячі гривень.

Фактично, сьогоднішня подія - реалізація анонсованих напередоні планів щодо спрощення бюрократичних клопотів мільйонів громадян країни.

"Найцікавіше, для людей — субсидія. Всі давно чекали, коли з’явиться можливість оформити субсидію через "Дію", це дуже чутлива і важлива тема — 1,4 млн осіб щорічно подають документи на субсидію.." — зазначав на початку цього місяця керівник відділу розвитку електронних послуг у міністерстві Мстислав Банік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?