На РФ очікує новий Нюрнберг — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

На РФ очікує новий Нюрнберг — Зеленський

На РФ очікує новий Нюрнберг — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, Україна та міжнародні партнери мають докласти всіх зусиль для притягнення військово-політичного керівництва РФ та військових злочинців в російські армії за воєнні злочини в Україні.

Джерело: звернення Володимира Зеленського

На Росію очікує новий Нюрнберський процес 

Зеленський закликав міжнародних партнерів прискорити роботу з організації та проведення трибуналу стосовно воєнних злочинів та агресії РФ в Україні.

Президент виступив за видачу Міжнародним кримінальним судом більшої кількості ордерів на арешт російських військових злочинців.

Заради законних і справедливих вироків, які мають отримати всі російські вбивці і кати. І вони отримають стовідсотково. Ми це забезпечимо. Знайдемо формати, знайдемо інструменти. Ми звільнимо нашу землю і всіх наших людей від російської неволі. І буде день, коли світ почує, що справедливість для України відновлено. Буде новий Нюрнберг - щодо рашистів, - зазначив Зеленський.

Україна проти ідеї гібридного трибуналу над РФ 

Голова держави зазначив, що Україна має своє бачення того, як має бути створений спецтрибунал для покарання кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна та його оточення за воєнні злочини проти України замість формату "гібридного" трибуналу.

Перш за все, ми працюємо над тим, щоб був трибунал. Я впевнений - він буде. Тому що справедливість і відповідальність - це пріоритет номер два після перемоги, яка є пріоритетом номер один. Що стосується етапів, як ми можемо до цього прийти - нам потрібна, перш за все, політична, міжнародна підтримка. Над цим працюємо. А саме текст відповідної резолюції для майданчика Організації Об'єднаних Націй, - підкреслив Зеленський.

За його словами, трибунал повноцінно почне працювати після завершення війни.

Він повідомив, що різні країни шукають різноманітні компроміси, у тому числі розглядається "гібридний формат" трибуналу, який підтримує кілька міжнародних дружніх партнерів України.

Проте ми поки бачимо наш варіант і над цим працюємо. Ми розуміємо, що для нас головне - набрати велику кількість держав, щоб велика кількість держав була об'єднана. І об'єднано вже підтримувати той чи інший формат відповідної резолюції. Це буде крок номер один. Потім вже перейдемо до практичних кроків щодо трибуналу, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?