На ринку криптовалюти стався нищівний обвал. Причиною став Китай, а розігрів кризу — Ілон Маск
Категорія
Економіка
Дата публікації

На ринку криптовалюти стався нищівний обвал. Причиною став Китай, а розігрів кризу — Ілон Маск

На ринку криптовалюти стався нищівний обвал. Причиною став Китай, а розігрів кризу — Ілон Маск
Джерело:  online.ua

Напередодні у середу, 19 травня, біткоїн разом з кількома іншими популярними криптовалютами зазнав надзвичайного обвалу рейтингу.

Джерело: coindesk

Згідно з оприлюдненими подробицями, біткоїн буквально за кілька годин втратив до третини своєї ціни.
Найбільша глибина падіння в окрему мить сягнула менш як 32 тисяч доларів США, хоча ще напередодні цю криптовалюту оцінювали по всьому світу за ціною понад 43 тисяч.

Станом на ніч та ранок у четвер, 20 травня, біткоїн оцінювали в 39 тисяч доларів.

Причини падіння криптовалюта

Зниження рейтингу біткоїна почалося майже тиждень тому з оголошення бізнесмена Ілона Маска про те, що підшефна йому компанія Tesla вирішила відмовитися від придбання автомобілів за цю криптовалюту.

“Ми стурбовані щодо стрімкого підвищення масштабів видобутку викопного палива для подальшого майнінгу та транзакцій біткоїна, особливо вугілля, яке має найгірший ефект”, - говориться у заяві компанії.

Водночас Маск продовжив пропагувати ідею так званого Dogecoin - власної криптовалюти його компаній, яка з’явилася спочатку як жарт, заснований на популярному мемі з собакою. Утім, “біток” бізнесмен зі своїх запасів продавати також не збирається попри всі коливання й спекуляції.

Іншим чинником надзвичайного падіння біткоїна стали рішення китайського уряду, що ухвалені буквально напередодні. В КНР фінансовим установам та платіжним компаніям заборонили обслуговувати транзакції з криптовалютою. Інвесторів застерегли від спекуляцій на цьому ринку.

Китайські регулятори назвали криптовалюту такою цінністю, що не “підтримується реальною вартістю”. Країна - величезний ринок, який складає значну частку від світового, тож подібні рішення потужно вдарили по рейтингу біткоїна та альткоїнів.

В цілому трейдери з усього світу через криптовалютну кризу втратили до 8 мільярдів доларів США. За підсумками попередньої доби трейдери біткоїна втратили 3,4 мільярда, а от Ethereum опинився на другій сходинці через 2,2 мільярда.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?