На російському військовому аеродромі Енгельс стало значно менше придатних літаків
Категорія
Світ
Дата публікації

На російському військовому аеродромі Енгельс стало значно менше придатних літаків

На російському військовому аеродромі Енгельс стало значно менше придатних літаків
Джерело:  online.ua

Журналісти проекту "Схеми", із посиланням на супутникові знімки Planet Labs, звернули увагу, що після вибухів на військовому аеродромі Енгельс, там стало значно менше боєздатних літаків та з'явились захисні бар'єри.

Джерело: проект журналістських розслідувань "Схеми"

Що відомо про наслідки вибухів на аеродромі Енгельс 

На супутникових знімках видно, що кількість боєздатних літаків на аеродромі стратегічної авіації РФ "Енгельс-2" у Саратовській області значно поменшала.

Загалом залишилось 6 літаків: чотири Ту-95 та два Ту-160.

Фото - Planet Labs

При цьому ще у грудні минулого року на авіабазі перебувало близько двох десятків літаків.

Зазначено, що стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-160 Росія активно залучає для запусків ракет по Україні в повномасштабній війні.

Фото - Planet Labs

Також повідомляється, що станом на 7 січня на аеродромі також стоїть напіврозібраний Ту-95, транспортний літак моделі ІЛ-76 або ІЛ-78 та пасажирський літак Ту-154.

Фото - Planet Labs

Орім того, супутник Planet Labs зафіксував, що поряд зі злітною смугою у східній частині аеродрому з’явились захисні бар’єри. За словами військових експертів, вони можуть слугувати захистом від уламків від ймовірних вибухових пристроїв.

Фото - Planet Labs 

Між тим, за інформацією моніторнигової групи  "Беларускі Гаюн", 8 січня з Воронезької області РФ до білоруського міста Барановичі прибув ешелон із військовою технікою та особовим складом збройних сил Росії.

Загалом в ешелоні було близько 30 вагонів-платформ із технікою, 2 вантажні вагони з боєприпасами/спорядженням і 2 пасажирські вагони з особовим складом - близько 100 осіб.

За даними "Гаюна", серед техніки було помічено: щонайменше 8 вантажівок КамАЗ, 6 тягачів МТ-ЛБ і 2 артилерійські машини 1В15.

Відомо, що ешелон відправили 4 січня із залізничної станції "Зайцевка" у Воронезькій області. Ця станція розташована в прикордонній зоні з окупованою частиною Луганської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?