На Шрі-Ланці знайшли 300-кілограмовий блакитний сапфір – відео
Категорія
Технології
Дата публікації

На Шрі-Ланці знайшли 300-кілограмовий блакитний сапфір – відео

На Шрі-Ланці знайшли 300-кілограмовий блакитний сапфір – відео
Джерело:  online.ua

На Шрі-Ланці показали громадськості найбільший у світі природний корундовий блакитний сапфір вагою 310 кілограмів, який було знайдено в ямі з дорогоцінними каменями близько трьох місяців тому.

Джерело:  Reuters

Місцеві геммологи, які досліджували сапфір, сказали, що це один з найрідкісніших дорогоцінних каменів у світі, крім того, він ще й гігантських розмірів. Та наразі міжнародні організації ще не сертифікували камінь.

Сапфір виставлений в будинку одного з власників згаданої ями в Горані, за 65 кілометрів на південь від Коломбо. Група буддійських ченців співала благословення на честь знахідки перед її презентацією.

Камінь був знайдений у багатому дорогоцінними каменями районі Ратнапура, де місцеві жителі раніше випадково знайшли найбільше у світі зоряне скупчення сапфірів на задньому дворі.

Ратнапура відома як столиця дорогоцінних каменів південноазіатської країни, яка є провідним експортером сапфірів та інших коштовностей.

Минулого року країна заробила близько пів мільярда доларів завдяки експорту діамантів та інших ювелірних виробів, повідомляє місцева організація з цінностей та ювелірної промисловості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?