На Софійській площі в Києві прикрасили головну ялинку України — перші фото
Категорія
Культура
Дата публікації

На Софійській площі в Києві прикрасили головну ялинку України — перші фото

На Софійській площі в Києві прикрасили головну ялинку України — перші фото
Джерело:  online.ua

9 грудня на Софійській площі в центрі Києва прикрасили головну новорічну ялинку України. Напередодні ввечері її навіть ненадовго запалили. Перші світлини прикрашеного новорічного дерева опублікував Департамент культури Київської міської адміністрації. На нових фото можна помітити, що ялинка сяятиме зеленими і біло-блакитними вогниками, а замість зірки її верхівку прикрашає яскравий капелюх з ліхтариків, який нагадує капелюх чарівника, інформує ONLINE.UA.
За словами представників КМДА, штучне дерево висотою 31 метр прикрасили іграшками в стилі казкового лісу: зайчиками, білочками, грибочками, жолудями і т.д. Як стверджують автори проєкту, для цього їм знадобилося 1,5 тисячі іграшок та понад 10 км гірлянд. Варто звернути увагу на те, що навколо ялинки вже встигли розмістити декілька будиночків, де можна буде купити чай, какао, глінтвейн, легкі закуски і сувеніри. А ось від повноцінного фудкорту і ярмарки в цьому році відмовилися через карантин.

Окрім того, КМДА вирішила нагадати киянам та усім гостям столиці, що офіційна церемонія запалення головної ялинки України відбудеться в День Святого Миколая, 19 грудня. Цього ж дня запалять ще дві "головні" київські ялинки — під Аркою Дружби народів і на Контрактовій площі. Що важливо розуміти, вони стануть частиною новорічного маршруту, який з'єднає святкові та туристичні локації Києва.

Користувачі мережі уже діляться своїми враженнями від перших фото новорічної красуні. Деякі українці зізнаються, що капелюх, який цьогоріч прикрашає головну ялинку країни, нагадав їм Сортувальний Капелюх із фільмів про чарівника Гаррі Поттера. Як відомо, саме він розподіляв учнів школи магії Гоґвортсу по факультетах. Також чимало киян зазначають, що це "найчарівніша ялинка в світі".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше медичні експерти Сполучених Штатів "подарували" Санта Клаусу надзвичайну здібність на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Головний інфекціоніст країни Ентоні Фаучі стверджує, що головний різдвяний персонаж не може поширювати віруси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?