На Сонці пронісся вогняний торнадо — вражаюче відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На Сонці пронісся вогняний торнадо — вражаюче відео

На Сонці пронісся вогняний торнадо — вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Обсерваторії сонячної динаміки NASA вдалося зафіксувати гігантський вогняний торнадо на поверхні Сонця. За словами науковців, вихори плазми здійнялися на таку висоту, що могли б поглинути Землю 14 разів.

Джерело: Futurism

На Сонці помітили вогняний торнадо: як це було

Як зазначають вчені, вони відстежували явище з 14 березня. Через чотири дні вихор нарешті розсіявся в хмарі намагніченого газу.

Я не можу уявити собі більш пекельного місця... Учора я провів 3 години з сонячним телескопом, націленим на високе, схоже на торнадо, явище на Сонці. Цей вихровий стовп плазми заввишки в 14 земель обрушував на Сонце шматки розпеченого матеріалу розміром з Місяць, – написав астрофотограф Ендрю Маккарті, а також опублікував відео незвичного явища на зірці.

Американські науковці звертають увагу на те, що це явище породжується потужними магнітними полями Сонця, що сходяться в спіралеподібні структури.

Те, що ми тут бачимо, – це нитка полярної корони. Нитка – це величезна, скручена магнітна [структура], яка знаходиться над поверхнею Сонця, іноді місяцями, – зазначає космічний фізик з Університету Редінга Метью Оуенс.

 Чи є вогняний торнадо на Сонці небезпечним для Землі

За словами представників Обсерваторії сонячної динаміки NASA, цей вогняний торнадо не є небезпечним для нашої планети, адже ми знаходимося за 11 700 Земель від Сонця.

Окрім того, наголошується, що він був спрямований він зовсім в інший бік:

Після виверження він попрямував над північним полюсом Сонця, тож точно не наближається до нас чи інших планет, – пояснює Оуенс.

Що важливо розуміти, протягом останніх місяців астрономи фіксують на Сонці багато бурхливої активності, і частина його викидів все-таки буде летіти в наш бік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?