Чому на небі з кожним роком видно дедалі менше зірок — пояснення вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому на небі з кожним роком видно дедалі менше зірок — пояснення вчених

Чому на небі з кожним роком видно дедалі менше зірок — пояснення вчених
Джерело:  online.ua

Іноземні науковці звертають увагу на те, що протягом останнього десятиліття кількість зірок у небі, які можна побачити неозброєним оком, суттєво скоротилася. За їхніми словами, головною причиною стало світлове забруднення. 

Джрело: Science 

Вчені пояснили зменшення яскравості зоряного неба

Результати дванадцятирічного дослідження вчених та астрономів-любителів вказують на те, що яскравість неба щороку знижується на 10%.

Експерти також додають, що це можна пояснити світловим забруднення. Починаючи з 2011 року воно стрімко зростає, тому на небі можна побачити дедалі менше зірок з кожним роком.

Це означає, що дитина, яка народилася в місцевості, де було видно 250 зірок, ймовірно побачить менше 100 зірок у тому ж місці через 18 років, – пояснюють іноземні науковці.

Як стверджує дослідникасвітлового забруднення Фабіо Фальчі, звичайні люди не хочуть сприймати цю проблему серйозно.

Фото — unsplash.com

Дивлячись на нічні фото та відео Землі з Міжнародної космічної станції, зазвичай люди вражені красою міських вогнів. Вони не сприймають це зображення як забруднення. Це як милуватися красою веселкових кольорів, які утворює бензин у воді, і не визнавати, що це хімічне забруднення, – пояснив науковець

Що важливо розуміти, світлове забруднення – це різновид фізичного забруднення та часового зсуву природної освітленості певної території в результаті дії штучних джерел світла, що змінюють життя рослин і тварин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?