На узбережжя Лівії винесло тіла десятків мігрантів – Червоний Хрест
Категорія
Світ
Дата публікації

На узбережжя Лівії винесло тіла десятків мігрантів – Червоний Хрест

На узбережжя Лівії винесло тіла десятків мігрантів – Червоний Хрест
Джерело:  online.ua

Тіла щонайменше 27 мігрантів викинуло на берег у Лівії, повідомляють у міжнародному товаристві Червоного Хреста і Півмісяця. Серед загиблих є дитина та двоє жінок. Всі вони прямували до Європи – це ще одна з багаточисельних трагедій на найсмертоноснішому міграційному маршруті в світі.

Джерело: Al Jazeera

Біженці намагаються знайти притулок, тікаючи з охоплених війнами країн Африки і Близького Сходу. Пов'язану з цим міграційну кризу, яка розпочалася в 2015 році, називають наймасштабнішою з часів Другої світової війни.

Тіла згаданих мігрантів знайшли в двох окремих місцях у прибережному місті Хомс, приблизно за 90 км (55 миль) від Тріполі. Ще трьох мігрантів було врятовано, а щодо інших тривають пошуки.

Cтан розкладання тіл вказує на те, що корабельна аварія сталася кілька днів тому, – сказав представник служби безпеки агентству AFP, додавши, що кількість жертв може зрости.

На знімках, опублікованих лівійськими ЗМІ, видно, як трупи поставили вздовж берега, а потім поміщали в спеціальні поліетиленові мішки.

Загиблі мігранти, ймовірно, потонули під час нещодавніх корабельних аварій біля Лівії, ключового пункту відправлення африканських та азіатських мігрантів, які відчайдушно намагаються дістатися Європи.

Цьогоріч втонуло близько півтори тисячі мігрантів з Близького Сходу

Близько 1 500 мігрантів потонули в результаті численних аварій і корабельних аварій на центральному Середземноморському маршруті цього року, повідомляє Міграційне агентство ООН.

Мігранти часто переживають жахливі умови в Лівії, перш ніж відправитися на північ на переповнених, часто непридатних для плавання судна, які часто тонуть або потрапляють у біду.

Гостра міграційна криза вже триває понад шість років, та схожі явища фіксують ще з 2000-их. Зокрема, якщо за 2015 рік у Середземному морі загинуло близько 2600 мігрантів, то лише з 2000 року кількість загиблих становила близько 22 тисяч осіб.

Остання трагедія сталася лише через кілька днів після того, як 160 мігрантів загинули протягом тижня в подібних інцидентах, внаслідок чого загальна кількість загиблих цього року досягла 1500, за даними Міжнародної організації з міграції (МОМ).

МОМ каже, що більше 30 тисяч мігрантів перехопили за той же період і повернули до Лівії.

Європейський Союз тісно співпрацює з лівійською береговою охороною, щоб скоротити кількість мігрантів, які прибувають на європейські береги.

Повернувшись, багато хто стикається з подальшими жахливими зловживаннями в центрах ув’язнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?