На Венеційському кінофестивалі відзначили фільм "Цензорка", знятий в Одеській тюрмі
Категорія
Культура
Дата публікації

На Венеційському кінофестивалі відзначили фільм "Цензорка", знятий в Одеській тюрмі

На Венеційському кінофестивалі відзначили фільм "Цензорка", знятий в Одеській тюрмі
Джерело:  online.ua

Фільм «Цензорка» спільного виробництва України, Словаччини та Чехії, який знімали в одній з тюрем Одеси, отримав Приз за Найкращий сценарій у секції «Горизонти» 78-го Венеційського кінофестивалю.

Джерело: пресслужба ДержКіно України.

“107 матерів”/ “Цензорка” – дебютний повнометражний ігровий фільм словацького режисера Петера Керекеша.

Кінострічка розповідає історію молодої жінки Лесі, яка засуджена до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси.

Жінка народила малюка, і потрапила у світ, населений лише жінками: ув'язненими, наглядачками, медсестрами та жінками різного віку, дружинами та вдовами, сестрами, дочками, вагітними та жінками з дітьми.

Фільм знімали влітку 2019 року в Одесі, у "Чорноморській виправній колонії №74".

Петер Керекеш – режисер, документаліст, лауреат фестивалів у Лейпцигу, Берліні і Торонто. Українським продюсером стрічки виступив Денис Іванов (компанія «Артхаус Трафік»), фільм зняли за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

В українських кінотеатрах "Цензорка" вийде в 2022 році.

Українські фільми на 78-му Венеційському кінофестивалі

Зазначимо, що цьогоріч до конкурсної програми 78-го Венеційського кінофестивалю потрапили три фільми, так чи інакше пов'язані з Україною.

Так, на фестивалі в програмі "Горизонти” був представлений інший український фільм - стрічка "Носоріг" Олега Сенцова про “лихі 90-ті”.

За головну нагороду фестивалю - "Золотого лева" - змагався фільм Валентина Васяновича про війну на Донбасі і перебування в полоні бойовиків “Відблиск". Він увійшов до основної конкурсної програми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?