На відновлення костелу Святого Миколая зібрали шалену суму
Категорія
Україна
Дата публікації

На відновлення костелу Святого Миколая зібрали шалену суму

На відновлення костелу Святого Миколая зібрали шалену суму
Джерело:  online.ua

5 вересня стало відомо, що українським підприємцям лише за добу вдалося зібрати на відновлення постраждалого в результаті пожежі столичного костелу Святого Миколая 20,77 мільйонів гривень.

Джерело: засновник компанії Rozetka Владислав Чечоткін у  Facebook

На відновлення костелу Святого Миколая зібрали солідну суму

"Уже 20,77 мільйони гривень зібрав український бізнес за 1 день на відновлення костелу Святого Миколая. Те, що відбувалося останні 24 години, інакше як єднанням не назвеш. До 1 мільйону гривень, який на відновлювальні роботи в костелі виділить Rozetka, один за іншим приєднуються інші бізнеси", - наголосив Владислав Чечоткін.

За словами засновника "Розетки", до ініціативи долучилися Monobank, Приватбанк, Альфа-Банк Україна, Райффайзен Банк, ПУМБ, компанії Taryan Group, Dragon Capital, SD Capital, Нова пошта, ENSO та інші.

Підприємець звернув увагу на те, що ще десятки середніх і малих бізнесів, а також багато пересічних громадян зробили пожертви на відновлення костелу.

На переконання бізнесмена, цей список упродовж наступних днів поповниться новими брендами та іменами.

Експерти уже озвучили прогноз, що повне відновлення Костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень, як і відновлення органу. З огляду на це очільник Міністерства культури Олександр Ткаченко оприлюднив рахунок Національного будинку органної та камерної музики, перерахувавши кошти на який можна долучитися до ініціативи:

ЄДРПОУ: 05509524

ІПН: 055095226553

Р/р UA 893003460000026006016844102

Акціонерне товариство "Альфа-Банк" в м.Києві

Призначення платежу: Благодійна допомога на реставраційні роботи

Замовник є неприбутковою організацією за ознакою 0031

Як уже згадувалося раніше, ввечері 4 вересня у Києві горів костел Святого Миколая на вулиці Великій Васильківській. Основною версією пожежі наразі є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?