У центрі Києва водій-вандал зруйнував сухий фонтан, відкритий днем раніше
Категорія
Україна
Дата публікації

У центрі Києва водій-вандал зруйнував сухий фонтан, відкритий днем раніше

У центрі Києва водій-вандал зруйнував сухий фонтан, відкритий днем раніше
Джерело:  online.ua

У центрі Києва вантажівка провалилася під поверхню нового фонтану, який відкрили з усіма торжествами буквально напередодні у середу, 1 вересня на Арсенальній площі.

Джерело: КМДА

Згідно з оголошенням мера Віталія Кличка у соціальних мережах, так званий “сухий” фонтан зруйнував водій, що постачав питну воду неподалік.

“Водій зранку привіз бутильовану воду в одну з установ, що знаходиться у відреставрованому приміщенні. І мав зупинитися біля воріт та занести її. Але вирішив не напружуватися і під’їхати ближче… В результаті — пошкоджене покриття, облаштоване на фонтані. І зараз фахівці перевіряють стан форсунок водограю, які змонтовані під плиткою”, - наголосив він.

За словами голови КМДА, інвестор дав обіцянку відновити пошкоджений об’єкт вже до кінця поточного тижня. Він також вважає, що саме водій має компенсувати усі збитки від ремонту.

Також подію прокоментував голова Рад з урбаністики Києва Віталій Селик. Він нагадав, що фонтан був частиною цілого публічного простору, масштабного проєкту з благоустрою.

“Тільки вчора відкрили шикарний публічний простір на Арсенальній, який робить її П’ятою центральною площею Києва (після Контрактової, Майдану, ЛТ, Софійської). Ввечері були юрби людей, симфонічний оркестр, опера, лазерне шоу, щастя. А вже сьогодні вранці якийсь лінивий м***к вирішив проїхати навпростець і провалився в мегадорогий сухий фонтан”, - додав експерт.

Він акцентував, що аналогічним чином у столиці унеможливлюють безліч ініціатив, пов’язаних з поліпшенням і модернізацією публічних просторів. Зокрема вандали можуть розкрадати квітів і молодих дерев від “Київзеленбуд” на мільйони гривень щороку, розбивати скло на нових зупинках “Київпастрансу”.

“Це ж спільне і нічиє… Оператори прокатних самокатів скаржаться, що за останній рік користувачі розбили, повандалили, втопили і покрали майже чверть флоту… І кожного разу через таких поодиноких шкідників у комунальників, підприємців та активістів опускаються руки. Але після цього, щораз з’являється злість і натхнення зробити краще. Бо є тисячі містян, які оцінять гарні проєкти!” - побідкався Селик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?