Черговий історичний будинок під загрозою — Мінкульт б'є на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

Черговий історичний будинок під загрозою — Мінкульт б'є на сполох

Черговий історичний будинок під загрозою — Мінкульт б'є на сполох
Джерело:  online.ua

Керівництво Міністерства культури та інформаційної політики звертає увагу на те, що будівельники загнали техніку у двір будинку на Тургенєвській, 22 (будинок Маліна), який знаходиться в історичному ареалі столиці. 

Джерело:Міністерство культури та інформаційної політики у  Facebook

Мінкульт заявив про черговий історичний будинок під загрозою

"Увага! Чергова небезпека для історичного Києва! Прямо зараз будівельники загнали техніку у двір будинку на Тургенєвській, 22 (будинок Маліна). Цей дім не має статусу пам'ятки, але знаходиться в історичному ареалі, і є важливим елементом зовнішнього вигляду усього кварталу. Як і у випадку з садибою Барбана, будівельники заганяють техніку проти ночі", - йдеться в повідомленні відомства.

У міністерстві звертають увагу на те, що ухвалений командою мера Віталія Кличка мораторій на ремонт та реконструкцію будівель ХІХ-ХХ століття не може бути ефективним механізмом протидії варварської забудови столиці.

Окрім того, Мінкульт закликав владу Києва затвердити нарешті історико-архітектурний опорний план.

Як уже згадувалося раніше, 2 вересня 2021 року Київрада ввела мораторій на проведення реконструкції та капітального ремонту 119 об’єктів культурної спадщини столиці ХІХ-ХХ століття, цей список може доповнюватися.

 "Міська влада прийняла важливе для міста рішення, оскільки важливо захистити історичні будівлі на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження. Протягом трьох місяців Департамент культурної спадщини КМДА має затвердити цей список і доповнити за потреби", - заявив заступник мера – секретар міськради Володимир Бондаренко.

Як стверджує чиновник, команда Віталія Кличка наполягатиме на включенні цих та інших об’єктів до Держреєстру нерухомих пам’яток України. Що важливо розуміти, самого переліку будівель на сайті Київради не опублікували.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?