На військовій базі РФ у Псковській області вибухнули ударні вертольоти Ка-52
Категорія
Події
Дата публікації

На військовій базі РФ у Псковській області вибухнули ударні вертольоти Ка-52

На військовій базі РФ у Псковській області вибухнули ударні вертольоти Ка-52
Джерело:  online.ua

Внаслідок вибухів на авіабазі РФ в Псковській області пошкодження отримали 2 ударні вертольоти Ка-52.

Джерело: Telegram-канал   Baza

Що відомо про вибух на авіабазі армії РФ у Псковській області 

Бойові машини знаходилися на території військової частини, розташованої неподалік російсько-латвійського кордону. Гелікоптери були тимчасово непридатні для експлуатації — вони перебували на ремонті.

Близько 22:00 30 жовтня військовослужбовці почули кілька вибухів, а потім побачили розкидані уламки двох вертольотів. Вибух був такої сили, що уламки фюзеляжу розкидало у радіусі 200 метрів. Про причини вибуху Ка-52 не повідомляється.

Окрім цього представники Оперативного командування "Південь" повідомили про збиття ударного вертольоту Ка-52 армії РФ на Херсонщині.

Крім того, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено 10 ракет над Миколаївською областю та ще дві над Одеським регіоном.

У той же час В ЗСУ визначили десякти пілотів, які навчатимуться керувати винищувачами західного зразка. Мовиться про молодих, перспективних військових зі знанням англійської мови та потужним бойовим досвідом.

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що питання літаків типу F15, F16 - дуже нагальне. Його потрібно порушувати.

Українські льотчики готові хоч завтра виїхати на навчання. Справа - за західними партнерами, які повинні остаточно визначитися з винищувачами, що можуть бути надані Україні, - наголосив Ігнат.

За його словами, нинішня авіація - МіГи та Су - ще радянських зразків і не відповідає військовим загрозам, що несе країна-окупант, обстрілюючи наші міста потужними крилатими ракетами.

Для прискорення темпів такого забезпечення військово-політичне керівництво і дипломатія працюють на всіх напрямках, - підкреслив речник командування Повітряних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?