Україна святкує День єднання — онлайн-трансляція телемарафону
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна святкує День єднання — онлайн-трансляція телемарафону

Україна святкує День єднання — онлайн-трансляція телемарафону
Джерело:  online.ua

Згідно з указом президента України Володимира Зеленського, 16 лютого було оголошено Днем єднання, в рамках якого всі телеканали приєднались до проведення Всеукраїнського телемарафону.

Джерело: телеканал"Рада"

Що заплановано у рамках Дня єднання

Повідомляється, що телемарафон буде тривати з 08:00 до 10:00 ранку та продовжиться з 19:00 до 22:00. Участь у Всеукраїнському телемарафоні візьмуть всі загальнонаціональні канали.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пояснив, що підчас телемарафону всі телеканали фактично будуть говорити на тему єднання.

З 8 до 10 і з 19 до 22 ми побачимо різних спікерів і державних можновладців, лідерів суспільної думки, волонтерів, які будуть говорити на тему єднання, і в тому числі на тему наративів, які нашу країну будуть об'єднувати, - зазначив Ткаченко.

У освітніх закладах в рамках проведення Дня єднання  спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені тематичні уроки, присвячені Дню єднання.

При цьому 17-18 лютого в усіх школах України будуть проходити уроки з медіграмотності.

В кінотеатрах та на телеканалах будуть транслювати фільми українського виробництва.

У середу, 16 лютого, у Софії Київській пройде молебен за єднання.

Представники МЗС також проведуть у столиці низку заходів, спрямованих на підняття іміджу України.

Також планується реалізувати проєкт  "Книга для зміцнення національної єдності".

Офіційні представники влади та військового командування також будуть постійно проводити брифінги з приводу ситуації на українсько-російському кордоні.

Згідно з указом президента про запровадження Дня єднання 16 лютого, в цей день буде піднято Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконано о 10:00 Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?