З головної ялинки країни знімуть капелюх. Цьому передувала хвиля обурення в соцмережах
Категорія
Україна
Дата публікації

З головної ялинки країни знімуть капелюх. Цьому передувала хвиля обурення в соцмережах

З головної ялинки країни знімуть капелюх. Цьому передувала хвиля обурення в соцмережах
Джерело:  online.ua

Встановлення капелюха на верхівку різдвяної та новорічної ялинки в центрі Києва викликало обурення містян — вони вимагали від влади повернути зірку. Пізніше стало відомо, що традиційний символ все ж таки з'явиться на дереві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на громадську організацію Folk Ukraine.

За оприлюдненими даними, капелюх, який у соцмережах порівняли з чаклунським, знаходитиметься на ялинці близько тижня.

"Друзі, не хвилюйтеся, в переддень Святого Миколая зірка змінить чарівний капелюх на головній ялинці!" - пояснили організатори.

Також там нагадали, що дизайн святкової ялинки розробили спеціально для сучасних дітей. Темою оформлення обрали "Казковий ліс".

"Головною окрасою новорічного містечка є красуня ялинка. Її основу ми оздобили величезним пнем з віконцями, що випромінюватимуть світло, а з кожного боку ви знайдете цікавий сюжет для фотографій. Поруч виднітимуться фігурки казкових героїв — ельфів та лісових жителів, які чекатимуть на селфі із вами", - додали у Folk Ukraine.

Утім, користувачі соцмереж не зацінили такі "інновації". В коментарях вони вимагали повернути зірку та буквально поливали брудом організаторів свята.

Українці миттєво відреагували на оголошення про зміну капелюха на Віфлеємську зірку.

Засновник Folk Ukraine Ігор Добруцький у коментарі "Радіо Свобода" нагадав, що вони спеціально обрали традиційну тему лісових прикрас на ялинці.

"Всі забули класику, традиції: на ялинці завжди були лісові герої, шишки, жолуді, грибочки. Зараз у цей тяжкий час якраз потрібна казка. Тому що з цим COVID-19 всі дуже перестрашені, а хочеться чогось щасливого і веселого", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, з окремою заявою виступив представник Православної церкви України Іван Сидор – він розкритикував новорічну красуню, не приховуючи той факт, що причиною невдоволення стала саме прикраса, яку почепили на верхівку ялинки замість Вифлеємської зірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?