На ЗАЕС під’єднали до мережі відключений раніше енергоблок
Категорія
Україна
Дата публікації

На ЗАЕС під’єднали до мережі відключений раніше енергоблок

На ЗАЕС під’єднали до мережі відключений раніше енергоблок
Джерело:  online.ua

Представники "Енергоатому" заявляють, що енергоблок №5 Запорізької АЕС, який був відключений в результаті обстрілу армією РФ, знову під’єднаний до енергомережі, наразі триває набір потужності.

Джерело: НАЕК "Енергоатом" у  Telegram

"Енергоатом" заявив про підключення до ЗАЕС п'ятого енергоблоку

Енергоблок №5 Запорізької АЕС, який був відключений вчора зранку (1 вересня) внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика ЗАЕС, о 13:10 під’єднаний до енергомережі, триває набір потужності, - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, наразі на АЕС працює два енергоблоки, які виробляють електроенергію для потреб України. Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.

Фото - скриншот

Що відомо про ситуація на ЗАЕС

1 вересня очільник МАГАТЕ Гроссі повідомив, що йому вдалося оглянути "ключові зони", такі як аварійні системи та диспетчерські. За його словами, місії необхідно завершити аналіз технічних аспектів. Ба більше, наголошується, що команда МАГАТЕ збереже присутність на Запорізькій АЕС.

Як стверджує український лідер Володимир Зеленський, попри домовленості з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі місія МАГАТЕ потрапила на Запорізьку АЕС без журналістів, там були лише пропагандисти з Росії.

В "Енергоатомі" попередили міжнародну спільноту, що російські окупанти брешуть, маніпулюють і спотворюють реальний стан справ на Запорізькій АЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?