На Закарпатті почали відкривати ринки - раніше дозволу Києва
Категорія
Економіка
Дата публікації

На Закарпатті почали відкривати ринки - раніше дозволу Києва

На Закарпатті почали відкривати ринки - раніше дозволу Києва
Джерело:  Суспільне

В Ужгороді відновили роботу місцеві ринки. Першим робочим днем стала середа, 29 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на UA: Закарпаття.

Відомості підтвердила директорка КООП "Ужгородський міський ринок" Тамара Грісь. Вона стверджує, що торгівля триватиме з середи до суботи.

Окрім того, усі використовують засоби індивідуального захисту — маски й рукавички. На вході до ринку робітники дезінфікують покупцям руки. Запускають людей лише по двоє.

Раніше з початком карантину в Україні ужгородська влада рекомендувала ринкам закритися до 24 квітня. Пізніше обмеження продовжили вже до 11 травня — відповідно до загальноукраїнських.

Слід зазначити, що в Офісі президента функцію продовольчих ринків назвали критичною для мільйонів українців. Державний лідер Володимир Зеленський зауважив, що вкрай багато людей купляють там необхідну їжу, а фермери таким чином заробляють на життя. Закриття торгівлі б'є водночас у цих двох напрямках, що неприпустимо.

Тому Зеленський звернувся до Кабміну із розпорядженням опрацювати можливі шляхи для відновлення роботи ринків. Вони повинні функціонувати відповідно до усіх епідемічних правил та вимог.

Найближчим урядовим засіданням, під час якого планувалося обговорити питання, було заплановане на середу, 29 квітня.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль невідкладно звернувся до усіх українських громадян — він просить не проводити акції протесту проти карантину. Окрім того, глава уряду заявив, що уже 29 квітня КМУ ухвалить рішення щодо відкриття і дозволу роботи продуктових і аграрних ринків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?