На Зміїному встановили прапор України
Категорія
Україна
Дата публікації

На Зміїному встановили прапор України

На Зміїному встановили прапор України
Джерело:  online.ua

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що українські військові завершили операцію зі звільнення острову Зміїний від кремлівської окупаційної армії та встановили там український прапор.

Джерело: Брифінг речниці ОК "Південь"

ЗСУ завершили операцію зі звільнення Зміїного

Я думаю, що я почну з тієї новини, яку чекають всі, тому я повинна проголосити, що прапор України на острові Зміїний встановлений. Військова операція завершена і територія повернута під юрисдикцію України, - повідомила Гуменюк.

У той же час журналіст Роман Бочкала повідомив, що одразу 4 українські гелікоптери нанесли потужні ударі по позиціях окупантів.

Українські військові нищать ворога ударними темпами. Причому часто ЗСУ працюють в парі, тріо. Це - приклад роботи квартетом, коли чотири гелікоптери практично одночасно наносять удар по російським окупантам.

Українські гелікоптери один за одним підлетіли до цілей окупантів, та знищили їх.

Зі свого боку очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські військові відійшли з Лисичанська не зазнавши втрат.

За його словами, російська армія має суттєву перевагу в техніці та боєприпасах. Тому українські військові не допустили оточення і пішли з міста.

Вони просто знищили б місто здалеку, так що не було сенсу залишатися. Ми б потрапили в оточення і повинні були б сидіти там, поки місто обстрілювали, - пояснив Гайдай.

ЗСУ пішли на готові укріплені позиції далі на захід, звідки будуть продовжувати боротьбу з окупантами, коли прийде більше зброї від західних партнерів.

Всі пішли без втрат... Особисто мені важко і боляче, але це не програна війна. Це лише одна битва, яку ми програли. Нам потрібно було зберегти наші війська, щоб, коли прибуде достатня кількість зброї, що поставляється Заходом, ми могли провести нормальні операції і контратакувати, - наголосив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?