НАБУ просить іноземних партнерів допомогти в розшуку та затриманні Онищенка
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ просить іноземних партнерів допомогти в розшуку та затриманні Онищенка

НАБУ просить іноземних партнерів допомогти в розшуку та затриманні Онищенка

Національне антикорупційне бюро України після відмови Інтерполу оголошувати Олександра Онищенка в міжнародний розшук, звернулося до правоохоронних органів кількох країн із запитом про затримання нардепа-втікача.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.

В бюро зазначили, що відмова у запиті української сторони, не забороняє співпрацю НАБУ з компетентними органами інших країн у контексті розшуку, затримання і, в подальшому, можливої екстрадиції Онищенка.

"Нагадуємо, Україна як учасник Європейської конвенції про видачу правопорушників має право звертатися з відповідним пакетом документів до інших держав щодо розшуку, затримання і розгляду питання про екстрадицію розшукуваної особи, якщо слідству відомо, що вона перебуває на території цієї держави", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ГПУ прокоментували заяву Онищенка про отримання політпритулку від однієї з країн ЄС

"Наразі Бюро ведеться співпраця з низкою іноземних партнерів. Володіючи інформацією про можливе перебування Олександра Онищенка на території деяких країн, НАБУ звернулося до них із відповідними запитами. Більш детальна інформація наразі не розголошується з огляду на таємницю досудового розслідування", - додали в НАБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Генеральна прокуратура України направила компетентним органам Іспанії документи, необхідні для початку процедури екстрадиції в Україну матері нардепа-втікача Олександра Онищенка — Інеси Кадирової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?