НАБУ й САП завершили розслідування щодо резиденції Межигір'я
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ й САП завершили розслідування щодо резиденції Межигір'я

НАБУ й САП завершили розслідування щодо резиденції Межигір'я
Джерело:  online.ua

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою експрезидента України Віктора Януковича та його сина у заволодінні резиденцією «Межигір'я» шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Джерело: НАБУ

Початково розслідування цієї справи вела Генпрокуратура, та в грудні 2019 року справу передали НАБУ. В сьогоднішньому повідомленні відомства йдеться:

В межах розслідування НАБУ ініційовано арешт сотень об’єктів рухомого, нерухомого майна, та транспортних засобів, які знаходяться на території резиденції «Межигір’я». У подальшому вказані об’єкти за рішенням суду передали АРМА (Агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів).

Вони заволоділи земельною ділянкою у 104,61 га, будівлями, спорудами та іншим майном комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я», а також будинком №123-а по вулиці Межигірській у селі Нові Петрівці, уточнюють у відомстві.

ВАКС заочно арештував Януковича за заволодіння Межигір’ям

Під час засідання в жовтніВищий антикорупційний суд заочно арештував експрезидента України за незаконне заволодіння маєтком у Межимгір’ї. Напередодні відповідне клопотання до ВАКС надіслали чиновники Національного антикорупційного бюро та відповідної прокуратури (САП).

Зазначимо, під час втечі Янукович і його команда не встигли вивезти з резиденції чимало інших речей, які можуть становити інтерес. Зокрема, крім «чорної бухгалтерії» йдеться про:

  • золотий батон у натуральну величину

  • досьє і орієнтування на активістів Майдану і журналістів

  • церковні ікони, що мають історичну цінність

  • два автопарки з автомобілями, вартістю від 100 тисяч до 800 тисяч доларів,

  • опудала хижих птахів, розіп’ятих на дерев’яних перехрещеннях; одразу поступила версія про

  • окультний характер цих розп’ять.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?