НАБУ затримало нардепа Кузьміних у справі про хабар
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ затримало нардепа Кузьміних у справі про хабар

НАБУ затримало нардепа Кузьміних у справі про хабар
Джерело:  online.ua

НАБУ повідомило про затримання депутата від «Слуги Народу» Сергія Кузьміних. Його підозрюють у взятті хабаря у сумі 588 тис грн.

Джерело: пресслужба Національного антикорупційного бюро

Затримання депутата Кузьміних через хабар

У НАБУ повідомили, що затримали депутата, якого раніше спіймали на хабарі.

Щойно НАБУ і САП затримали чинного нардепа за підозрою в одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди. Він перебував у розшуку у зв’язку з переховуванням від правоохоронців. Нардепу буде вручено клопотання про обрання запобіжного заходу, - повідомили в бюро.

3 лютого Кузьміних було оголошено у розшук через постійну неявку депутата на виклики правоохоронних органів, відсутністю його за місцем проживання та переховуванням від детективів НАБУ.

Кузьміних заявляв, що йому не надходило повісток, про розшук дізнався з інтернету. Також він заявив про готовність співпрацювати зі слідством.

У чому підозрюють депутата Кузьміних

28 січня народного депутата Сергія Кузьміних викрили під час отримання хабаря у 558 тисяч гривень. Справа стосувалась приватної компанії, якій депутат повинен був посприяти у перемозі на тендерах на постачання медичного обладнання.

За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з одним із народних депутатів України. Невдовзі такий контакт між нардепом і представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету, - вказано на сайті НАБУ.

За словами детективів НАБУ, нардеп зажадав 30% від сум договорів, укладених із лікарнею, якій закупили обладнання на 40 млн грн.

Після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме – за систему ультразвукової діагностики, - нардеп попросив передати йому 30% від суми договору — 558 тис. грн, - зазначає НАБУ.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру депутату за ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Але затримати депутата було неможливо через його імунітет.

Сергій Кузьміних є головою підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності комітету Верховної Ради України з питань здоровʼя нації, медичної допомоги та медичного страхування

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?