Нацбанк вводить в обіг оновлену банкноту 20 грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк вводить в обіг оновлену банкноту 20 грн

НБУ
Нацбанк

Національний банк України введе в обіг оновлені банкноти номіналом 20 гривень із підписом голови регулятора Андрія Пишного.

Оновлена банкнота 20 гривень

Нацбанк із 24 жовтня 2023 року випускає в обіг банкноти номіналом 20 гривень зразка 2018 року.

У Нацбанку пояснили, що це відбувається у межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу банкнотами номіналом 20 гривень на заміну зношених та пошкоджених банкнот.

Оновлена банкнота у 20 гривень (фото – bank.gov.ua)

Банкноти перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юрособами без будь-яких обмежень на всій території України, додали в НБУ.

Там нагадали, що відповідно до законодавства України на банкнотах, що вводяться в обіг у межах планового випуску, розміщується підпис чинного голови Національного банку. 

Нацбанк продовжив обмін дрібних монет та старих банкнот гривні до кінця війни

НБУ продовжив термін обміну монет дрібних номіналів та банкнот гривні старого зразка, введених в обіг до 2003 року. Раніше передбачалося, що обмін діятиме лише до 30 вересня.

Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок та банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску. Вони вже тривалий час вилучаються з обігу, їх не приймають під час готівкових розрахунків за товари та послуги.

Завдяки продовженню терміну українці матимуть більше часу для обміну. Особливо це важливо для громадян, які були вимушені залишити свої домівки через війну або перебувають на тимчасово окуповані території, – зазначали в Нацбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?