Надії немає ні на обмін, ні на звільнення: український політв'язень в РФ написав листа
Категорія
Політика
Дата публікації

Надії немає ні на обмін, ні на звільнення: український політв'язень в РФ написав листа

Надії немає ні на обмін, ні на звільнення: український політв'язень в РФ написав листа
Джерело:  online.ua

Український політв'язень Андрій Коломієць передав з ув'язнення в Російській Федерації лист. Документ опублікувала в соцмережі Facebook дружина Коломійця Галина.

Джерело: Facebook.

В листі учасник Революції гідності, якого незаконно утримують в РФ, написав, що надії вже немає ні на обмін, ні на звільнення.

"Здрастуйте, мої Дорогі. Хотів подякувати всім, кому небайдужа наша доля, хто допомагає і переживає. Надії, звичайно, вже немає ні на обмін, ні на звільнення. Наша історія застаріла, доведеться досиджувати 4 роки. Спасибі величезне "Меморіалу", батькам, Акіменкову, Elena Efros. Ви одиниці, які підтримують і турбуються про нас, не кидайте Масю (Галю), тому що якщо вона засмутиться, то не буде кому мене підбадьорювати. Завжди Ваш Андрій", - йдеться в листі.

Лист Андрія Коломійця. Скріншот Facebook.

За що засудили Коломійця? 

Нагадаємо, громадянин України Андрій Коломієць з 15 травня 2015 року перебуває під вартою.

10 червня 2016 року "суддя Київського районного суду" Сімферополя Михайло Білоусов засудив Коломійця до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Активіста звинуватили в замаху на вбивство двох ексспівробітників підрозділу МВС України "Беркут" під час подій на Майдані в Києві, за кількома статтями КК РФ: ст. 105 КК РФ - вбивство двох і більше осіб (незавершене), ст. 228 - зберігання наркотичних засобів, ст. 30 - замах на злочин.

За словами адвоката політв'язня, з доказів обвинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії начебто обгорілої форми силовиків.

Українця утримують у колонії Краснодара в Росії, де найжорсткіші умови утримання в порівнянні з іншими колоніями, де перебувають засуджені окупаційною владою Криму громадяни України.

Внаслідок перенесених тортур і частого перебування в ШІЗО, стан здоров'я чоловіка значно погіршився: він скаржиться на сильні головні болі, псоріаз, високий тиск, болі в шлунку, в нього кришаться і випадають зуби.

У квітні 2017 року Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає його політв'язнем і вимагає негайно його звільнити.

Читайте також:

  • Кримські татари розповіли про жахливі тортури ФСБ із застосуванням струму.

  • Держдеп США вимагає в Росії звільнити затриманих кримських татар.

  • В Росії чотирьох політв’язнів з Криму незаконно засудили на величезні терміни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?