Нафтогаз розповів про план боротьби з Північним потоком-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Нафтогаз розповів про план боротьби з Північним потоком-2

Нафтогаз розповів про план боротьби з Північним потоком-2
Джерело:  online.ua

Очільник НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко офіційно повідомив, що наша країна не планує змінювати транзитну газову стратегію та наполягатиме на неможливості запуску скандального російського газогону "Північний потік-2". З такою заявою чиновник виступив під час відвідин морського нафтового терміналу "Південний".

Джерело: "Радіо Свобода"

Україна буде продовжувати боротися з "Північним потоком-2"

За словами Юрія Вітренка, ця тема, цілком ймовірно, буде обговорюватися під час зустрічі двох президентів – Джо Байдена і Володимира Зеленського в Штатах.

"На наша думку цей геополітичний проєкт має буде зупинений, в тому числі завдяки санкціям Сполучених Штатів", – наголосив чиновник.

Юрій Вітренко також звернув увагу на те, що продовжує роботу із парламентарями США – конгресменами і сенаторами.

"Ми переконуємо їх, що має відбутися накладення дієвих санкцій на оператора цього проєкту Nordstream AG, для того, щоб газ по цьому трубопроводу не йшов в Європу в обхід України", - каже очільник "Нафтогазу".

За словами чиновника, оператор не повинен отримати сертифікат на роботу в Європі, а офіційний Київ не веде ніяких перемовин про компенсації.

Як уже згадувалося раніше, українська влада має намір здійснити "зелений перехід" впродовж 15 років, але для того, щоб його здійснити, потрібно вкладати десятки мільярдів доларів, які країна отримує від транзиту газу.

Юрій Вітренко також наголосив, що ці питання будуть обговорювати під час візиту німецької лідерки Ангели Меркель.

Що важливо розуміти, нещодавно глава держави Володимир Зеленський повідомив, що хоче отримати гарантії енергетичної безпеки для України під час візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до України. За словами президента, він "не дуже вірить", що всі зобов'язання в рамках угоди США і Німеччини будуть виконані і ще раз звернеться до президента США Байдена з проханням втрутитись в ситуацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?