Нафтове ембарго ЄС проти РФ може запрацювати до кінця 2022 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтове ембарго ЄС проти РФ може запрацювати до кінця 2022 року

Нафтове ембарго ЄС проти РФ може запрацювати до кінця 2022 року
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель, який за декілька днів оголосить про шостий пакет санкцій проти РФ, має намір відрізати російський Сбєрбанк від системи SWIFT, а запропоноване нафтове ембарго почне повноцінно працювати з кінця 2022 року.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на своїх інсайдерів

Журналісти дізналися, коли запрацює нафтове ембарго проти РФ

За словами редакції інформагенції, Євросоюз має намір запропонувати заборону на імпорт російської нафти з кінця року, а до того моменту поступово будуть запроваджуватися нові обмеження.

Раніше повідомлялося, що спершу під заборону може потрапити російська танкерна нафта, а згодом – трубопровідна. Інші варіанти, які обговорювалися для скорочення нафтових доходів Росії включали встановлення прайс кепів, тобто обмеження цін, а також спеціальні механізми оплати через ескроу-рахунки та тарифи, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Білорусь також включать до шостого санкційного пакету за її безпосередню підтримку режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Влада ЄСтакож планує детально обговорити обмеження на консалтингові та хмарні послуги, а також на купівлю нерухомості.

Окрім того, можуть ухвалити ще більше індивідуальних санкцій, зокрема на військових чиновників, магнатів та їхніх соратників, а також відповідальних за воєнні злочини росіян в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?