У Росії прогнозують "дуже складну ситуацію" у найближчі два роки
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Росії прогнозують "дуже складну ситуацію" у найближчі два роки

У Росії прогнозують "дуже складну ситуацію" у найближчі два роки
Джерело:  online.ua

Глава Рахункової палати Російської Федерації Олексій Кудрін попередив про "дуже складну ситуацію" для РФ у найближчі 2 роки. Він звернув увагу на те, що лише за базовим сценарієм росіяни очікують цьогоріч падіння ВВП у 8,8%.

Джерело: російське ЗМІ "РБК" з посиланням на заяву Кудріна під час засідання Ради законодавців

У РФ прогнозують дуже складну ситуацію у найближчі роки

Що важливо розуміти, консервативні прогнози росіян оцінюють падіння ВВП у 12,4% цьогоріч. Додаткові витрати на підтримку економіки перевищать 53 млрд доларів (4 трлн руб).

Майже півтора-два роки ми житимемо в дуже складній ситуації, – заявив очільник російської Рахункової палати.

За його словами, поточна криза буде набагато гіршою, ніж криза 2009 року або ж криза під час пандемії коронавірусу.

Фото — unsplash.com

На переконання аналітиків S&P, ВВП країни агресорки зможе відновитися після санкцій за 10 років, зростання ВВП України вийде на довоєнний рівень за п'ять років, незважаючи на набагато глибше падіння.

ВВП України цього року скоротиться на 45,7%, прогнозують аналітики. Проте відновлюватись українська економіка буде швидше, ніж російська, і повернеться на довоєнний рівень за п'ять років. Зростання економіки США уповільниться з 5,7% минулого року до 3% у 2022 році та до 2,8% у 2023 році, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?