Найбільший постачальник зброї — Росія. Бійці Інтернаціонального легіону показали трофейні АК — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Найбільший постачальник зброї — Росія. Бійці Інтернаціонального легіону показали трофейні АК — відео

АК-12

Легіонери 1-го батальйону Інтернаціонального легіону продемонстрували три покоління автоматів Калашникова - АК-74 та два нових АК-12, затрофеєних у  російських окупантів.

Трофейна зброя Інтернаціонального легіону

Сьогодні ми поговоримо про найбільшого постачальника озброєння у світі. Це -  Російська Федерація. І ми поговоримо про трофейні види озброєння. Класичний АК-74 вироблений у 1984 році. Для тих, хто не знає, то перші цифри на початку серійного номера в автоматі Калашникова — це рік, коли він був вироблений.

Бійці розповідають, що це класичний АК, у якому немає нічого особливого.

Демонструючи два покоління автомата АК-12, які здобули на лінії бойового зіткнення, боєць розповідає, що перше покоління було вироблено у 2018 році.

Ви можете побачити різницю між АК-12 першого та другого покоління та Ак-74. Маю сказати, що в комплектації автомата немає суттєвої різниці. Головні відмінності, які розробники додали, це три ведення вогню — напівавтоматичний, автоматичний та стрільба чергами. Засоби для чистки у класичного автомата АК-74 розміщені позаду приклада, тоді як у АК-12 вони розміщені в рукоятці гвинтівки.

Також зміни відбулися в розміщенні металевого прицілу. Його перемістили із середини автомата до задньої частини гвинтівки, ближче до стрільця, і зробили його діоптричним.

Видимої різниці з другим поколінням немає, за словами бійців, за винятком рукоятки, прикладу та прицілу.

Ці автомати були вироблені, зокрема ось цей у 2018, а цей зовсім новий, однак уже в наших руках, у 2023-му. Що ми можемо сказати з приводу цих гвинтівок? Що ж, вони і не хороші, і не погані. Просто звичайні автомати Калашникова з тактичної точки зору, і все.

Бійці кажуть, що новіші автомати вироблені з доволі дешевих металів, тому їх доволі часто заклинює.

А тепер трошки передісторії. Коротко кажучи, цей АК ми здобули у військовополоненого з підрозділу Шторм Z. Найвеселіше те, як він сказав сам, що йому дістався автомат виробництва 2023 року. Коли ми запитали того хлопця, звідки у них такі сучасні види гвинтівок, то він мені сказав, що в нього виникло те ж саме питання до свого командування. І їм сказали, що автомати Ак-74 вже закінчуються на складах зберігання. Тому їм видають нові сучасні автомати з новітніми системами озброєння.

Фільм про Інтернаціональний легіон ЗСУ

Online.UA за сприяння ГУР МО України створила документальний проєкт "Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів", у якій зібрані вражаючі історії іноземців, які воюють у складі Збройних сил України проти армії РФ від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Іноземні легіонери дають відсіч московській армії разом з військовослужбовцями ЗСУ. Хто ці гідні люди? Яка їхня мотивація? Як вони воюють і що відчувають? Про все це у фільмі «Інтернаціональний легіон. Воля без кордонів».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?