"Нам потрібні реформи, а не революції": Порошенко привітав українців з Різдвом
Категорія
Україна
Дата публікації

"Нам потрібні реформи, а не революції": Порошенко привітав українців з Різдвом

"Нам потрібні реформи, а не революції": Порошенко привітав українців з Різдвом
Джерело:  online.ua

У понеділок, 25 грудня, в Україні вперше офіційно святкується католицьке Різдво, з нагоди якого український голова Петро Порошенко записав звернення до українців.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу голови держави.

Читайте також: 25 грудня - в Україні відзначають католицьке Різдво

У своєму привітанні Порошенко заявив, що надання державного статусу католицькому Різдву не є посяганням на право українців відзначати це свято за Юліанським календарем 7 січня.

"Вибирати собі календар - це особисте право кожного, а ось завдання держави - гарантувати таке право і дати можливість вибору. Особисто я вирішив святкувати двічі. Тому сьогодні приєднуюся до вашого урочистого дійства", - сказав Порошенко.

Також український лідер нагадав, що напередодні Різдва, 24 грудня, виповнилося 80 років з дня народження видатного українського державного діяча В'ячеслава Чорновола, який виступав за об'єднання всіх державницьких сил заради спільної мети побудувати сучасну демократичну Україну.

"Нам потрібні реформи, а не революції. Сила закону, а не закон сили. Добробут народу, а не всенародні злидні. Суспільна злагода, а не затята ворожнеча. Демократія, а не диктатура", - згадав український президент слова Чорновола, підкресливши, що ця програма актуальна і на сьогоднішній день.

По завершенню звернення Порошенко привітав громадян України з Різдвом.

"Нехай завжди буде з нами і нашою улюбленою країною наш Господь. Теплого Різдва, веселих свят, життя - щасливого і довгого! Христос народжується!" - підвів підсумок відеозвернення президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко емоційно вшанував пам'ять жертв Голодомору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?