Напад на Капітолій розслідують як задуманий: ФБР заявило про зброю та чіткий план
Категорія
Світ
Дата публікації

Напад на Капітолій розслідують як задуманий: ФБР заявило про зброю та чіткий план

Напад на Капітолій розслідують як задуманий: ФБР заявило про зброю та чіткий план
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи Сполучених Штатів не вважають напад на будівлю Капітолію та відповідний погром хаотичним чи несподіваним. Розслідування триває стосовно чітко організованих подій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Згідно з поясненням інформованого посадовця, для такого підходу існують безліч причин.

Перш за все правоохоронці виявили у протестувальників підготовлену заздалегідь зброю, навіть вибухові речовини та коктейлі молотова. Також вони звернули увагу на тактику окремих груп погромників, яку вони використали 6 січня.

Наразі розслідування розширилося, до нього залучили представників прокуратури та експертів з фінансових розслідувань.

"Ми стежимо за грошима", - резюмував посадовець.

Нагадаємо, погроми у будівлі Капітолію почалися одразу після мітингу прихильників Дональда Трампа у Вашингтоні, на якому виступив сам президент. Натовп увірвався до Конгресу, зайняв залу засідань та кабінети посадовців.

Водночас зі спробами захопити об'єкт охорона проводила евакуацію державних службовців та журналістів, які там перебували у цей момент.

За кілька днів після інциденту, на який міжнародна спільнота вказала як на антидемократичний, правоохоронці США почали заарештовувати учасників, що були ідентифіковані завдяки світлинам у соціальних мережах. Під руку силовиків потрапив навіть так званий "Q шаман" - чоловік у хутрі, рогатому шоломі та з американським прапором, який став символом погрому.

Як повідомляв ONLINE.UA, новообраний американський лідер Джозеф Байден зізнався, що бачить певні складнощі щодо початку процедури імпічменту чинного очільника Білого дому Дональда Трампа. Новий президент плекає надію, що вона жодним чином не вплине на терміни затвердження в Конгресі глав відомств в новій адміністрації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?