Нардеп Козак оголошений в розшук — суд вже дозволив його затримати
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп Козак оголошений в розшук — суд вже дозволив його затримати

Нардеп Козак оголошений в розшук — суд вже дозволив його затримати
Джерело:  online.ua

20 травня народний депутат від партії ОПЗЖ Тарас Козак оголошений в розшук. Печерський суд Києва вже дав дозвіл на його затримання. Він проходить по одній справі з Віктором Медведчуком про держзраді.

Джерело: Офіс Генпрокурора України

Відзначається, що в суд з клопотанням про затримання Козака, узгодженим в генпрокуроркою України Іриною Венедиктовою, звернувся слідчий СБУ. Суд дозволив затримати Козака з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу.

Прокурори і слідчі будуть просити суд про арешт підозрюваного з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн - таку ж заставу прокуратура просила і для Медведчука, але його суд відправив не в СІЗО, а під домашній арешт, що вже оскаржує Офіс Генпрокурора.

Коротко про справу Козака

  • 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

  • Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

  • Медведчук безпосередньо причетний до діяльності, спрямованої на підрив економічної безпеки України, і незаконній передачі Росії відомостей, що містять державну таємницю - мова йде про повідомленні спецслужбам РФ секретних даних про розташування прихованого військового підрозділу ЗСУ.

  • Медведчука та його соратника Козака підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ( "Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни»). Їм загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

  • 13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня - він стверджує, що не буде переховуватися від слідства.

  • Козак виїхав з України. За словами Медведчука, він знаходиться нібито в Білорусі на лікуванні, в СБУ кажуть, що нардеп в Росії і не збирається повертатися в Україну. В апараті Ради відзначили, що Козак офіційно не перебуває ні у відпустці, ні у відрядженні, ні на лікарняному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?