Нардеп Лерос отримав підозру за гучний скандал у Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп Лерос отримав підозру за гучний скандал у Раді

Нардеп Лерос отримав підозру за гучний скандал у Раді
Джерело:  online.ua

Нардеп Гео Лерос, який нещодавно показав непристойних жест президенту Володимиру Зеленському з трибуни парламенту, може потрапити у виправний центр на п’ять років. Сьогодні, 11 листопада 2021 року за дорученням виконувача обов’язків Генпрокурора, ДБР вручило йому письмове повідомлення про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі.

Джерело: пресслужба ДБР

“Слідчі ДБР у межах розслідування у кримінальному провадженні встановили, що 04 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення мікрофону за рішенням головуючого”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що Лерос показав непристойний жест, вважаючи, що його поведінку не зафіксують ЗМІ. Характеризуючи поведінку надрепа, у Держбюро розслідувань називають її такою, що відверто демонструє зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення.

Підвищення медійної впізнаваності називають метою поведінки Гео Лероса

Мотивами одіозного депутата, на думку слідчих, є чергове привернення уваги до своєї персони та підвищення медійної впізнаваності.

“Особа підозрюється у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років”.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, під час виступу за парламентською трибуною перед депутатами Лерос показав середнього пальця Зеленському, який був присутній на засіданні.

"Шановні народні депутати, шановні українці, доброго дня, пане президенте, бачу, Ваш Єрмак теж тут. Я хочу сказати вам, що я не боюся говорити правду. Ви можете скільки завгодно нацьковувати на мене свої правоохоронні органи, клепати справу, я не боюся говорити правду... Ви - головний зрадник в країні", — зазначив Лерос.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?