Нардепа Алексєєва відправили під варту на два місяці
Категорія
Україна
Дата публікації

Нардепа Алексєєва відправили під варту на два місяці

Нардепа Алексєєва відправили під варту на два місяці
Джерело:  online.ua

Личаківський райсуд Львова в понеділок, 3 липня, обрав запобіжний захід народному депутату від Європейської солідарності Сергію Алексєєву, підозрюваному в шахрайстві, — 60 діб під вартою.

Джерело: Суспільне

Нардепа Алексєєва відправили під варту на два місяці

Зараз Алексєєва перевезуть у СІЗО, він може звільнитися після внесення застави. Нардеп перед слуханням заявив, що його «підставили».

Це поліцейська підстава. Я вважаю, що немає події злочину, тому що не було жодного шахрайства. Нікого не обдурили. Це була оплата послуг адвоката, які працювали два роки над захистом цієї людини, — сказав Алексєєв.

Що відомо про діяльність Алексєєва

30 червня СБУ затримала Алексєєва за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. За версією слідства, нардеп обіцяв допомогти іноземцю уникнути екстрадиції з України за 50 тисяч доларів. СБУ прийшла до Алексєєва під час отримання другої частини суми.

Нардепу повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Алексєєв — голова підкомітету в комітеті Ради з питань правоохоронної діяльності.

У Євросолідарності заявили, що розцінюють дії правоохоронців «як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили та залякування її представників».

1 липня суд відклав обрання запобіжного заходу через те, що нардеп не прийшов на засідання — у політсилі повідомили, що він був на засіданні Верховної Ради.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?