Нардепи скасували безкоштовне розмитнення автомобілів
Категорія
Україна
Дата публікації

Нардепи скасували безкоштовне розмитнення автомобілів

Нардепи скасували безкоштовне розмитнення автомобілів
Джерело:  online.ua

Нардепи під час засідання Верховної Ради ухвалили законопроєкт щодо скасування безмитного ввозу автівок на територію України громадянами.

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Рада скасувала безмитний ввіз авто в Україну

Прийнятий закон (проект 7418) відновлює оподаткування, яке було скасовано в березні:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;

  • для підприємств, які не сплачують ввізне мито;

  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами;

Разом з тим, документ звільняє від сплати збору до Пенсійного фонду Легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома).

Нагадаємо, у березні Верховна рада ухвалила закон про звільнення від мита та ПДВ імпорту товарів, які ввозяться підприємствами. Також закон звільняв від митних платежів транспортні засоби, які ввозяться громадянами.

Фото - facebook.com/UkraineCustoms

За даними уряду, в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло близько 13 млрд грн; ввезено більше 119 тисяч автомобілів.

Окрім цього Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо заборони підвищення тарифів на комунальні послуги.

Парламент схвалив у першому читанні законопроект №7427 щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів, залучення більше 180 млрд грн від міжнародних партнерів на покриття різниці тарифів, - зазначив Железняк.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, документом визначено комплекс заходів, спрямованих на запровадження мораторію на підвищення цін та тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану на всій території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування.

Тарифи на послуги розподілу природного газу не підлягають збільшенню; тарифи на теплову енергію, на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів не підлягають збільшенню; ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, що застосовувалася у відносинах між постачальником та побутовими споживачами станом на 24 лютого 2022 року, - наголосив нардеп.

В цьому контексті законопроектом пропонується встановити заборону постачальникам природного газу здійснювати будь-які дії щодо примусу побутового споживачів до оплати заборгованостей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?