Протести в Києві: поліція показала, що відбувається на Майдані
Категорія
Україна
Дата публікації

Протести в Києві: поліція показала, що відбувається на Майдані

Протести в Києві: поліція показала, що відбувається на Майдані
Джерело:  online.ua

6 жовтня на Майдані Незалежності в Києві на народне віче зібралося не менше десяти тисяч українців. Вони виступають проти реалізації формули Штайнмаєра. Про те, як проходить народне віче в Києві і фото з Майдану опублікувала прес-служба столичної поліції, передає ONLINE.UA.

Правоохоронці повідомили, що за порядком на акції протесту в Києві стежать 300 поліцейських, в тому числі військовослужбовці Національної гвардії. Вони відзначають, що правопорушень з боку мітингувальників зафіксовано не було.

Слід додати, що організатори народного віче назвали акцію протесту громадською і закликали не використовувати її в партійних інтересах. До слова, подібні мітинги сьогодні проходять не тільки в Києві. Акції протесту під гаслом "Зупинимо капітуляцію" заплановані в більш ніж 30 містах України, а також в Празі.

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна узгодила формулу Штайнмаєра, яка передбачає розведення сил на Донбасі, проведення виборів в ОРДЛО і надання особливого статусу окупованих територій. Після цього в країні спалахнули акції протесту, учасники яких розглядають даний документ, як капітуляцію перед РФ.
 
Пізніше Зеленський записав відеозвернення до українців, в якому пояснив позицію Києва по формулі Штайнмаєра. Він запевнив, що ніхто не збирається здавати інтереси України і пояснив, як будуть імплементуватися положення цієї формули.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Хмельницької облради прийняли звернення до президента України Володимиру Зеленському та Верховній Раді, в якому вимагають не допустити реалізацію формули Штайнмаєра. З аналогічним протестом також виступили Львівська обласна рада та Івано-Франківська обласна рада, Сумська і Кропивницька міськради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?