Народний супутник бачить все. ГУР опублікувало результати роботи ICEYE
Категорія
Україна
Дата публікації

Народний супутник бачить все. ГУР опублікувало результати роботи ICEYE

Народний супутник бачить все. ГУР опублікувало результати роботи ICEYE
Джерело:  online.ua

Космічний супутник ICEYE, доступ до якого придбали за донати українців, за пів року вже допоміг знищити техніки росіян на мільярди доларів.

Джерело: ГУР МО

У ГУР розповіли про результати роботи народного супутника

У вересні минулого року спроможності ГУР суттєво зросли завдяки космічному апарату ICEYE, який опинився у розпорядженні української розвідки.

Маскування московитської техніки, складів БК та ПММ фактично нівельовані можливостями “народного супутника” — для роботи з ним не важливі ані погода, ані час доби, — йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що результати роботи супутника вражають.

За пів року використання отриманих завдяки космічному апарату розвідданих Україна перетворила в металобрухт російської військової техніки на мільярди доларів, не кажучи про скупчення ворожої (тимчасово) живої сили, а також об’єкти воєнної логістики, — додали в ГУР.

Співробітники ГУР відзначають особливу роль “народного супутника” для планування та реалізації важливих та вкрай очікуваних військових операцій України та вкотре висловлюють вдячність усім українцям, хто допоміг з ICEYE.

Що відомо про супутник ICEYE

Благодійний фонд Сергія Притули повідомив про покупку супутника, який придбали на зібрані українцями гроші.

Супутник ICEYE здатен знімати об’єкти на Землі за будь-якої погоди і у будь-який час доби.

Таким чином, за словами Притули, українська армія може отримувати супутникові знімки високої якості у режимі 24/7, а отже зможе оперативно планувати воєнні операції і "ефективніше нищити ворога".

У Міноборони пояснюють рішення придбати супутник і доступ до сузір’я супутників розумінням того, що Україна не зможе перемогти Росію кількістю, а лише якістю.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?