NASA підписало договір про співпрацю з українським Держкосмосом
Категорія
Україна
Дата публікації

NASA підписало договір про співпрацю з українським Держкосмосом

NASA підписало договір про співпрацю з українським Держкосмосом
Джерело:  online.ua

Державне космічне агентство України та NASA підписали історичну угоду про співпрацю, що знаменує початок нової ери в освоєнні космосу. 

Джерело: Посол України в США Оксана Маркарова

NASA підписало договір про співпрацю з українським Держкосмосом

Угоду підписали адміністратор NASA Білл Нельсон та заступник голови Державного космічного агентства України Володимир Міхеєв.

Ця знаменна подія відбулася під час засідання Українсько-американської робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, в якому також взяв участь заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Чому це важливий історичний момент

Угода відкриває шлях до розширення співпраці між Україною та США у низці космічних сфер, включаючи цивільну космонавтику, зв'язок та навігацію, а також співпрацю в рамках проєкту Міжнародної космічної станції та інші галузі.

Ця співпраця є особливо важливою для української ракетно-космічної галузі, яка може отримати значну вигоду від партнерства. Завдяки цій угоді Україна отримає доступ до досвіду та ресурсів одного з найвідоміших космічних агентств світу, що може допомогти вивести українську космічну програму на нові висоти.

Підписання цієї угоди є чітким свідченням міцних зв'язків між Україною та Сполученими Штатами та їхнього спільного прагнення розширювати межі космічних досліджень. Це також нагадування про силу міжнародного співробітництва у досягненні амбітних цілей та потенціал співпраці для розкриття нових можливостей у науці, технологіях та інших сферах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?