NASA спростувала інформацію про падіння свого супутника над Києвом
Категорія
Україна
Дата публікації

NASA спростувала інформацію про падіння свого супутника над Києвом

NASA спростувала інформацію про падіння свого супутника над Києвом
Джерело:  online.ua

Ввечері 19 квітня над Києвом помітили яскравий спалах. У КОВА заявили про падіння супутника NASA, у Повітряних силах припустили падіння метеориту. У NASA запевнили, що спалах спричинив не їхній супутник.

Джерело: ВВС

NASA заперечила падіння супутника у Києві

Американське космічне агентство повідомило BBC, що супутник все ще перебуває на орбіті.

Представник NASA Роб Маргетта сказав BBC, що супутник все ще перебував на орбіті в той час, коли спостерігали спалах, і він знову увійде в атмосферу Землі вночі.

NASA і Міністерство оборони США продовжують стежити за RHESSI, додав він.

Раніше цього тижня космічне агентство США оголосило, що знятий з експлуатації супутник вагою 300 кг знову увійде в атмосферу 20 квітня.

Космічний корабель RHESSI, який використовувався для спостереження за сонячними спалахами, був запущений на низьку навколоземну орбіту в 2002 році і виведений з експлуатації в 2018 році, повідомляє NASA.

Що відомо про невідомий спалах над Києвом

Яскраве світіння спостерігалося в небі над столицею близько 22:00 години 19 квітня, після чого було оголошено повітряну тривогу.

Голова Київської військової адміністрації Сергій Попко, що ППО не працювала.

За попередньою інформацією, це явище сталося в результаті падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків - була оголошена повітряна тривога - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?