NASA планує місію до Венери після 30-річної перерви
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA планує місію до Венери після 30-річної перерви

NASA планує місію до Венери після 30-річної перерви
Джерело:  online.ua

Хоча Земля і Венера схожі за розміром та розташуванням, сьогодні це дуже різні світи. У той час як на Землі - океани води та можливе життя, Венера суха і вкрай негостинна. Хоча вона не набагато ближча до Сонця – там значно гарячіше, а температура на поверхні достатньо висока, щоб плавити свинець. Попри неабиякі перешкоди, NASA планує надіслати місію до Венери. 

Джерело: NASA

Випалений ландшафт прихований хмарами сірчаної кислоти і заглушений щільною атмосферою, що складається в основному з вуглекислого газу, тиск якого більш ніж у 90 разів перевищує земний, що змушує повітря поводитись більше як рідина, аніж газ біля її поверхні.

Незважаючи на всі ці перепони, NASA планує надіслати місію до Венери. Це вперше за останні три десятки років, таки оголошено про старт місії DAVINCI+. А кілька днів тому оприлюднили відеоролик про те, як проходитиме цей екстремальний політ, продемонстровано занурення зонда DAVINCI+ у венеріанську атмосферу.

Неконтрольований парниковий ефект на Венері 

Вчені вважають, що раніше Венера могла бути більше схожа на Землю, світ із водними океанами, який був потенційно придатний для життя, можливо, протягом мільярдів років. Вони припускають, що щось викликало в атмосфері Венери «неконтрольований парниковий ефект», піднявши температуру та випаровуючи її океани. Місія DAVINCI+ спрямована на дослідження Венери, щоб визначити, чи була вона придатна для життя, і зрозуміти, як ці схожі світи, Земля та Венера, опинилися з такими різними долями.

"Венера - це "Розетський камінь" для читання рекордів зміни клімату, еволюції пристосовності для життя і того, що відбувається, коли планета втрачає океани", - сказав Джеймс Гарвін, головний дослідник DAVINCI+. Центр у Грінбелті, штат Меріленд.

Запуск DAVINCI+ планується на 2029 рік. Апарат досліджуватиме походження та еволюцію Венери, космічний корабель випустить зонд, який плавно спускатиметься на поверхню через густу атмосферу, збираючи дані та роблячи знімки під час польоту.

«Венера «важка планета», оскільки кожна підказка прихована за завісою масивної непрозорої атмосфери з несприятливими умовами для дослідження. Ось чому ми назвали нашу місію «DAVINCI+» на честь далекоглядного мислення Леонардо да Вінчі епохи Відродження, яке вийшло за рамки науки та пов'язане з інженерією, технологіями та навіть мистецтвом», - продовжує Гарвін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?