NASA планує відправити людей на Венеру
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA планує відправити людей на Венеру

NASA планує відправити людей на Венеру
Джерело:  online.ua

Вчені NASA анонсували, що хочуть більш детально вивчити поверхню Венери. Дослідники вже моделюють місії на планету.

Джерело: NASA

NASA анонсували розробку місій на Венеру

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору заявило, що хоче відправити на Венеру астронавтів для з’ясування, чи було колись на планеті життя.

Венера приховує масу інформації, яка може допомогти нам краще зрозуміти Землю та екзопланети, або ті планети за межами нашої Сонячної системи. Лабораторія реактивного руху NASA розробляє концепції місії, щоб вижити в умовах екстремальних температур і атмосферного тиску планети, - повідомили у відомсті.

Також там додали, що Венера є найближчим планетарним сусідом Землі. Дві нові місії програми Discovery з вивчення нашого сусіда мають на меті зрозуміти, як Венера стала світом, подібним до пекла, коли вона має таку кількість інших характеристик, подібних до наших.

У NASA припускають, що, можливо, Венера першим придатним для життя світом у Сонячній системі, разом з океанами і земним кліматом.

Чотири мільярди років тому на Венері могло існувати життя

На відміну від Землі, Венера сьогодні має неймовірно щільну атмосферу, яка на 96 % складається з вуглекислого газу, потужні шари хмар, кислотні дощі, тиск біля поверхні в 93 земних атмосфер і температуру 475 градусів Цельсія.

Вченим-планетологам вдалось змоделювати ранній період розвитку Венери і вони дійшли висновку, що протягом майже 1 мільярда років клімат на Венері був достатньо сприятливий для зародження та подальшої еволюції біологічних форм життя.

Дослідники виходили з розрахунків стадій розвитку Сонця та його впливу на планети. Так, 4 мільярди років тому, потужність випромінювання нашої зірки була в два рази меншою, ніж зараз. Відповідно, Венера також отримувала меншу кількість тепла, а отже мала значно меншу температуру поверхні, океани рідкої води і нормальну (як по земним міркам) щільність атмосфери.

Звісно, також потрібно враховувати, що відсоток СО2 в атмосфері Венери мав бути теж значно меншим.

Читайте також:

  • Європа відправить власну місію на Венеру паралельно з NASA.

  • Вчені з’ясували, як виглядала Венера у життєздатному стані.

  • На Місяці помітили дивну величезну споруду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?