NASA показало видовищне фото і відео мегаракети для польоту на Місяць
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало видовищне фото і відео мегаракети для польоту на Місяць

NASA показало видовищне фото і відео мегаракети для польоту на Місяць
Джерело:  online.ua

У Національному керуванням з аеронавтики США зібрали мегаракету SLS, яка повинна доставити на Місяць астронавтів в рамках програми "Артеміда". Ракета більше статуї Свободи в Нью-Йорку. Тепер її будуть тестувати, а потім вивезуть на стартовий майданчик.

Джерело: NASA

Інженери вже показали видовищні фото і відео суперракети. Планується, що спочатку вона відправиться в космос в безпілотному режимі. На її борту хочуть вивести на Місяць космічний корабель нового покоління "Оріон", а вже в 2023 року відправити на супутник Землі людей.

Ракета SLS для польоту на Місяць (фото - twitter.com/NASAGroundSys)

Space Launch System - що відомо про суперракету NASA

  • Основна частина ракети досягає в довжину 65 метрів (статуя Свободи в Нью-Йорку має висоту 46 метрів, якщо не враховувати п'єдестал).

  • На основному ступені ракети розміщені паливні баки і чотири потужні двигуна, а також два прискорювача, довжиною в 54 метри - вони будуть розганяти ракету під час перших двох хвилин польоту.

Ракета SLS для польоту на Місяць (фото - twitter.com/NASAGroundSys)

  • Конструктори і інженери вже успішно провели стендовий запуск двигунів на протязі 8 хвилин - саме стільки часу знадобиться SLS, щоб влетіти з земної атмосфери.

  • Перший безпілотний запуск з місією "Артеміди-1" запланований не раніше листопада 2021 року, а перший пілотований "Артеміда-2" - на 2023 рік.

Ракета SLS для польоту на Місяць (фото twitter.com/NASAGroundSys)

  • Система в базовій версії ракети буде здатна виводити 95 тонн вантажу на опорну орбіту.

  • Подальший розвиток конструкції ракети-носія має забезпечити збільшення вантажопідйомності до 130 тонн. Передбачається, що на момент першого запуску SLS стане найпотужнішою з знаходяться в експлуатації.

  • Вартість однієї ракети SLS становить $ 1,6 млрд.

  • Зараз ракету розмістили в величезному складальному цеху. У мобільному пусковому комплексі SLS будуть тестувати, а потім вивезуть на стартовий майданчик.

Місячна програма Артеміда

Два роки тому команда колишнього президента США Дональда Трампа поставила перед NASA завдання здійснити першу посадку космічного корабля місії Artemis з екіпажем на борту до 2024 року. В рамках програми на поверхню супутника Землі планують висадити першу жінку і кілька чоловіків.

Мета програми полягає в організації наукових досліджень і пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марса.

До місії приєдналися вже 10 країн, серед них є і Україна. Засновники програми розраховують, що "Артеміда" стане найширшої і різноманітною міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?