Ілон Маск оцінив шанси висадити людей на Місяць у 2024 році
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск оцінив шанси висадити людей на Місяць у 2024 році

Ілон Маск оцінив шанси висадити людей на Місяць у 2024 році
Джерело:  online.ua

Відомий американський винахідник, мільярдер та гендиректор аерокосмічної компанії SpaceX Ілон Маск озвучив думку, що оголошена NASA амбітна ціль висадити людину на Місяць у 2024 році цілком здійсненна. Однак він звернув увагу на те, що названі терміни доволі оптимістичні.

Джерело: Space

Що відомо про програму "Артеміда"

2 роки тому команда колишнього президента США Дональда Трампа поставила перед NASA завдання здійснити першу посадку космічного корабля місії Artemis з екіпажем на борту до 2024 року.

На переконання більшості експертів, ця мета вкрай амбітна, і наразі незрозуміло, чи збережуться ці терміни при адміністрації Джо Байдена.

"В рамках програми "Артеміда" NASA планує висадити у 2024 році першу жінку та чергового чоловіка на Місяці. Крім того програма передбачає розширене вивчення Місяця та побудову навколомісячної орбітальної станції, а також Місячної бази з інфраструктурою для перебування людей на супутнику", - йдеться в повідомленні.

Чи можливо висадити людей на Місяць у 2024 році

Такі сміливі плани наразі опинилися на межі зриву через недостатнє фінансування.

Однак Ілон Маск переконаний, що цієї мети можна досягти, якщо використовувати космічну транспортну систему Starship компанії SpaceX.

Варто звернути увагу на те, що компанію американського винахідника нещодавно обрало NASA для розробки місячного посадкового модуля програми Artemis. Саме транспорт SpaceX повинен висадити астронавтів на Місяць.

"Я думаю, що це станеться. Я вважаю, що 2024 рік здається цілком імовірним", – озвучив своюдумку Ілон Маск під прес-конференції після успішного запуску місії SpaceX Crew-2.

За словами гендиректора SpaceX, його комнада буде намагатися працювати з випередженням.

"Багаторазова система Starship буде здатна доставляти астронавтів у космос на регулярній основі вже до 2023 року", - вважає Маск.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?