NASA показало випробування нових ракетних двигунів — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало випробування нових ракетних двигунів — відео

NASA показало випробування нових ракетних двигунів — відео
Джерело:  online.ua

NASA успішно провело випробування двох двигунів для ракети, призначеної для відправки пробірки із зразками марсіанської гірської породи з поверхні Марса на орбіту планети. Цей значний момент відзначає важливий крок у дослідженнях Марса та прагненні вчених отримати нові дані про цю загадкову планету.

Джерело: New Atlas

NASA показало випробування нових ракетних двигунів

Підготовка до космічної місії "Mars Sample Return" триває вже тривалий час, і це вважається однією з значних експедицій в історії дослідження космосу. Люди ніколи раніше не здійснювали повернення зразків марсіанських порід Землю. Однак, очікується, що ці цінні зразки прибудуть на нашу планету приблизно до 2030 року для ретельного дослідження вчених.

В даний час на Марсі продовжується активна робота з дослідження планети та пошуку ознак можливого позаземного життя за допомогою марсохода Perseverance. Незважаючи на те, що він уже зібрав першу партію зразків місцевого ґрунту та помістив їх у спеціальні пробірки, місія не закінчена, і збирання зразків триває.
Частина зібраних пробірок залишена на Марсі для майбутніх місій, які можуть забрати ці зразки і доставити їх на Землю для детального аналізу та дослідження. Інші пробірки зберігаються всередині марсоходу і будуть використовуватися для подальших досліджень на місці.

Суть місії Mars Sample Return полягає в тому, що на Марс прилетить відразу кілька апаратів, необхідних для організації доставки зразків на Землю. Згідно з планом NASA, марсохід Perseverance і два нових марсіанських гелікоптери мають доставити пробірки зі зразками до місця посадки посадкового модуля, в якому перебуватиме ракета MAV. Спеціальний маніпулятор на модулі забере пробірки і помістить їх всередину ракети, яка після цього доставить їх на борт орбітального апарату, а той уже доставить зразки на Землю.

Що відомо про ракету MAV

MAV є першою ракетою, яка стартуватиме з поверхні іншої планети повністю в автономному режимі на відстані в кілька сотень мільйонів кілометрів від Центру управління польотами NASA. До того ж вона має пережити багатомісячну подорож у космосі та залишатися в робочому стані. Тож науковці з NASA докладають усіх зусиль для того, щоб ракета змогла успішно виконати своє завдання.

Тому вчені нещодавно провели випробування двох твердопаливних двигунів ракети MAV під назвою SRM1 і SRM2. Перший двигун буде встановлений на першому ступені ракети, він більший за розмірами і з його допомогою ракета зможе піднятися з поверхні посадкового модуля.

Другий двигун буде встановлено на другому ступені, який і доставить зразки на орбітальний апарат. Згідно із заявою NASA, ці двигуни пройшли кваліфікацію і триває наступний етап випробувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?