NASA приголомшило мережу унікальними фото Всесвіту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA приголомшило мережу унікальними фото Всесвіту

NASA приголомшило мережу унікальними фото Всесвіту
Джерело:  online.ua

Американська космічна агенція NASA вразила користувачів мережі чотирма унікальними світлинами Всесвіту, які вдалося зробити за допомогою космічних телескопів Джеймса Вебба та Хаббл, а також рентгенівської обсерваторії Чандра. 

Джерело:  Space.com

Астрономи NASA продовжують вивчати Всесвіт

За словами науковців, на першому знімку зафіксована спіральна галактика NGC 1672, яка розташована на відстані приблизно 60 мільйонів світлових років від Землі.

Галактика NGC 1672. (Фото - NASA)

На світлині можна помітити декілька областей, які випромінюють інтенсивне рентгенівське світло фіолетового кольору. Астрономи звертають увагу на те, що це надщільні об’єкти – нейтронні зорі та чорні діри.

На другому фото - спіральна галактика Messier 74, яку насправді дуже схожа з нашим Чумацьким шляхом.

Галактика Messier 74. (Фото - NASA)

Галактика M74 розташована приблизно за 32 мільйони світлових років від Землі. Через свій тьмяний колір її важче помітити за допомогою маленьких телескопів, тому астрономи також називають її "Фантомною галактикою".

На третьому фото можна побачити молоде розсіяне зоряне скупчення в сузір'ї Змії – Мессьє 16. Його також звикли називати Туманністю Орла.

Що важливо розуміти, M16 знаходиться на відстані приблизно 6500 світлових років від нас.

Сузір'я Мессьє 16 (Фото - NASA)

За словами астрономів, на четвертій світлині вдалося зафіксувати галактичну туманність NGC 346, яка розташована в карликовій галактиці "Мала Магелланова Хмара".

Вона знаходиться за 200 тисяч світлових років від нашої планети.

Яскрава фіолетова пляма в лівій частині зображення – це наслідки вибуху зірки галактики.

Галактична туманність NGC 346 (Фото - NASA)

Представники NASA звертають увагу на те, що це зображення є унікальним серед чотирьох, адже воно містить дані не лише Чандри, Вебба та Хаббла, а й телескопа New Technology Європейської південної обсерваторії, телескопа XMM-Newton Європейського космічного агентства та космічного телескопа Spitzer NASA.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?