NASA відправить космічний апарат до астероїда вартістю квадрильйони доларів
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA відправить космічний апарат до астероїда вартістю квадрильйони доларів

NASA відправить космічний апарат до астероїда вартістю квадрильйони доларів
Джерело:  online.ua

5 жовтня цього року з космодрому на мисі Канаверал у Флориді у космічну подорож вирушить апарат "Психея", який виведе в космос ракета-носій Falcon Heavy від SpaceX. Щоб досягти астероїда (16) Психея, апарату NASA доведеться подолати відстань у 4 млрд км, щоб прилетіти до головного поясу астероїдів між Марсом і Юпітером.

Джерело: Forbes

NASA відправить космічний апарат до астероїда вартістю квадрильйони доларів

Відомо, що космічний камінь має незвичайний хімічний склад. Ймовірно, він складається з великої кількості заліза і нікелю, а також золота та інших хімічних елементів. Вчені вважають, що загальна вартість вмісту цього астероїда становить приблизно 10 тисяч квадрильйонів доларів.

Ширина астероїда — приблизно 279 км і вчені припускають, що він є залізним ядром планети, яка так і не з'явилася в Сонячній системі. Тобто за допомогою дослідження цього астероїда вчені зможуть вивчити це ядро, яке нагадує ядро в центрі Землі. Ми не можемо дістатися до нашого ядра, але можна побачити, що воно з себе може представляти.

 Для того, щоб долетіти до астероїда, апарату NASA знадобиться приблизно 6 років. Після чого він вийде на орбіту навколо космічного каменю і протягом 26 місяців розкриватиме всі його таємниці.

NASA запустило в космос унікального камікадзе для порятунку людства від астероїда

Безпілотник NASA DART вартістю 325 млн доларів запустили сьогодні вранці з військового космодрому в Каліфорнії. Його завданням є врізатися в астероїд Дідім діаметром близько 780 метрів з метою зміни траєкторії його руху. Апарат стартував о 08:21 ранку за Києвом.

Унікальність запуску полягає в тому, що вчені вперше в історії перевірять можливість зміни траєкторії космічного тіла. Це робиться з метою перевірити можливості застосування сучасних технологій на випадок, якщо в майбутньому якесь космічне тіло, чи то комета, чи астроїд, справді стануть загрозою для населення планети. Зіткнення, як прогнозують, буде майже лобовим, воно має перевести астероїд на нижчу орбіту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?